Adviseur verkeerslawaai en geluid

Ga jij bij ons aan de slag?

”De beheersing van het verkeerslawaai is een ontzettend belangrijke discipline voor een fijne, gezonde leefomgeving. Dagelijks zet ons team Geluid en trillingen hun expertise in voor een grote diversiteit aan vraagstukken. Als junior adviseur verkeerslawaai en geluid verdiep je je daarnaast in de veranderingen binnen en buiten het vakgebied, zoals recentelijk de komst van de Omgevingswet. Ben je nieuwsgierig aangelegd? Word je enthousiast van geluidvraagstukken? En zoek je de vraag achter de vraag? Dan pas je goed binnen ons team! We zoeken een enthousiaste, gezellige collega die ons komt versterken en ambitie heeft om zichzelf verder te ontwikkelen.” Monique van Bemmelen, adviseur Geluid en trillingen

BEN JIJ KLAAR VOOR EEN VLIEGENDE START VAN JE CARRIÈRE?

Sta jij aan het begin van je carrière of heb je al een paar jaar ervaring? Wil je graag voor ten minste 32 uur aan de slag als junior adviseur verkeerslawaai en geluid? En herken jij je in onderstaande eigenschappen? Misschien ben jij onze nieuwe collega.

Je krijgt energie van het werken aan diverse soorten opdrachten

We bieden een breed aanbod aan werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het adviseren over ruimtelijke ordeningsprojecten vanuit het perspectief verkeerslawaai (weg- en railverkeer) en het onderhouden van diverse datasets voor geluid. Maar je kunt ook aan de slag met het uitvoeren van gevelgeluidweringsberekeningen om het verkeerslawaai in woningen of andere geluidgevoelige functies zoals scholen te beperken. In je projecten stel jij je besluitvaardig op en weet je keuzes goed te onderbouwen.

Je vindt het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen

Blijven werken vanuit aandacht, creativiteit en verantwoordelijkheid: dat vinden we belangrijk bij LBP|SIGHT. Daarom investeren we in de ontwikkeling van collega’s. Ook jij vindt het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. In deze functie is het opbouwen van kennis en ervaring namelijk een belangrijk aspect – zo houd je de ontwikkeling van relevante wet- en regelgeving als vanzelfsprekend bij. Verder is er ruimte om binnen de breedte van de taakvelden te ontdekken waar je energie van krijgt en op welke deelaspecten jij je ontwikkelt tot dé specialist.

Goed om te weten: het zwaartepunt van je werkzaamheden en je meerwaarde voor ons team liggen nadrukkelijk op de discipline geluid. We gaan ervan uit dat je nog lang niet alle inhoudelijke kennis beheerst. We zorgen in afstemming met jou voor een traject waarin je gefaseerd verbreedt en/of je specialiseert op specifieke onderdelen.

Je werkt graag samen met collega’s van andere vakgebieden

Om een goed beeld te krijgen én te houden van de verschillende disciplines binnen ons bureau, onderhoud je contact met onze collega’s van andere vakgebieden. Zo ontwikkel je een vakgebiedoverstijgende kijk, waardoor je leert om integraal aan een project te werken. Verder ben je zelfstandig en proactief – ook als het gaat om het ondersteunen van jouw collega-adviseurs – en werk je projectmatig. Als teamspeler benut je de kwaliteiten van je collega’s om samen meer te bereiken.

Branding LBP|SIGHT

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
Deel je motivatiebrief en cv met ons. 

JOUW WERK EN JOUW TOEKOMST

 • Je start als junior adviseur verkeerslawaai en geluid.
 • Je ondersteunt medior en senior adviseurs bij diverse geluidvraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld weg- en railverkeer, gevelgeluidweringsberekeningen en ontwikkeling van datasets voor geluid.
 • Je doet metingen, berekeningen en beoordelingen en je verwerkt je bevindingen en adviezen in heldere notities en rapportages.

JOUW EIGENSCHAPPEN EN KENMERKEN

 • Je hebt een afgeronde mbo+- of hbo-opleiding, bij voorkeur met een technische of milieukundige achtergrond.
 • Je staat te popelen om je eerste werkervaring op te doen of je hebt een aantal jaar relevante werkervaring.
 • Je bent bereid de opleiding Milieugeluid te volgen.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving zoals de Omgevingswet is een pre, maar geen vereiste.
 • Enige vaardigheid en ervaring met GIS of Autocad LT is een pre, maar geen vereiste.
 • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent in bezit van rijbewijs B.

Voldoe je (nog) niet helemaal aan de functie-eisen, maar denk je wel te passen bij ons bedrijf? Dan nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren.

IN WELK TEAM KOM JE TERECHT?

Ons team Geluid en trillingen, hecht en ambitieus, bestaat uit jonge enthousiastelingen en even enthousiaste, ervaren rotten. Ons doel: we zorgen dat onze opdrachtgevers écht geholpen zijn met onze adviezen. Daarvoor werken we vaak samen met de adviseurs van bouw(akoestiek), milieu en ruimte aan grotere integrale projecten. Kom je bij ons op gesprek? Dan laten we je graag kennismaken met ons team. Ook laten we je dan een aantal projecten zien waarmee we bezig zijn.

OVER LBP|SIGHT

LBP|SIGHT is een advies- en ingenieursbureau, actief op het gebied van bouw, ruimte en milieu. Onze vakgebieden omvatten bouwakoestiek, bouwfysica, brandveiligheid, duurzaamheid, energie, gebiedsontwikkeling, geluid en trillingen, milieu, projectregie, rentmeesterij en ruimtelijke ordening.

Samen voor de leefomgeving

In onze ideale toekomst woont en werkt iedereen in een veilige, gezonde en duurzame omgeving. Bedrijven, overheden, onderwijsinstanties en burgers werken allemaal samen om dat te bereiken.

LBP|SIGHT wil de brug slaan tussen deze partijen, met advies en ondersteuning op het gebied van bouw, ruimte en milieu. We vertalen technische kennis naar de praktijk en dragen bij aan de ontwikkeling van mensen, opdrachtgevers en de omgeving. Altijd met de huidige en toekomstige generaties in het achterhoofd.

Onze kernwaarden zijn verweven in alles wat we doen:

 • Aandacht
 • Creativiteit
 • Verantwoordelijkheid

MEER WETEN? OF METEEN SOLLICITEREN?

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan gerust contact op met Monique van Bemmelen of Ed Goudriaan.

Ben je enthousiast en wil je meteen solliciteren? Stuur je brief en cv dan per mail naar onze officemanager Erika Knoop. Of dien je sollicitatie eenvoudig in via onderstaand formulier.

"*" indicates required fields

Max. file size: 64 MB.
Privacyverklaring*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures? Nee, dankjewel!