Elisabeth Wedekind

Junior rentmeester

“Als rentmeester heb ik ook oog voor de menselijke kant van een zaak.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Als junior rentmeester houd ik me bezig met uiteenlopende werkzaamheden, vooral met grondzaken en taxaties. Zo help ik collega-rentmeesters bij de uitwerking van taxaties. Daarnaast werk ik aan specifieke projecten, onder andere op het gebied van dijkverzwaring. En ik verdiep me in verschillende juridische zaken en rechtsgebieden, zoals de wet voorkeursrecht gemeenten (WVG), de gedoogplicht en belemmeringen wet privaatrecht. Verder ben ik aspirant-lid van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR).”

Waarom doe je dat zo graag?

“Ik ben afgestudeerd in fiscaal recht en werkte eerder in juridisch-administratieve functies. Vanwege mijn passie voor cultureel erfgoed en oude landgoederen heb ik ervoor gekozen me te laten omscholen tot rentmeester. Daarnaast komt mijn juridische kennis uit het verleden goed van pas bij mijn werkzaamheden op het gebied van grondzaken. Rentmeesterij is een ontzettend breed vakgebied en dat maakt het voor mij zo uitdagend.”

Hoe ga je te werk?

“Eerder werkte ik onder andere in Engeland en Luxemburg. Ik ben het dus gewend om met verschillende culturen en mensen samen te werken. Als rentmeester pas ik die ervaring toe in mijn werk. Dat betekent dat ik altijd aandacht heb voor de menselijke kant van een opdracht, zonder dat ik mijn doel uit het oog verlies. Die vaardigheid komt goed van pas bij onteigenings- of grondverwervingszaken.”

Elisabeth Wedekind

Elisabeth Wedekind

Vakgebieden (1)