Erik de Jong

Adviseur

06-33952832e.dejong@lbpsight.nlLinkedIn profiel

Erik de Jong is senior adviseur op het gebied van bouwfysisch gedrag, vochtschade, binnenmilieu, energie, ventilatie en duurzaam bouwen. Na het afronden van zijn opleiding Bouwkunde aan de HTS in Utrecht is hij gaan werken bij LBP|SIGHT. Erik werkt sinds 2006 voor ons adviesbureau.

WERKVELD

Kenmerkend bij de projecten van Erik is dat hij met veel enthousiasme woningcorporaties ondersteunt bij de verduurzaming van hun woningen. Hierbij adviseert hij een integrale aanpak om ook het binnenmilieu en het woongenot voor de bewoners optimaal te verbeteren. Door het uitvoeren van metingen (luchtdichtheid, ventilatie, thermografie, geluid, energie) beoordeelt hij de opgeleverde kwaliteit in gerenoveerde en nieuwe woningen.

Duurzaam gebouwde omgeving

Erik de Jong is binnen LBP|SIGHT de vraagbaak voor vraagstukken rondom het energielabel. Hij is gediplomeerd voor het opstellen van BENG-berekeningen. Deze mag hij maken tijdens de ontwerpfase voor de aanvraag omgevingsvergunning. Tijdens de opleverfase mag hij de energielabels vaststellen voor woningen en utiliteitsgebouwen conform de detailmethodiek.

Erik is gecertificeerd BREEAM-NL Expert Nieuwbouw en BREEAM-NL Expert Bestaande bouw en Gebruik.