Erik Schepers

Senior adviseur milieu en duurzaamheid

“Ik sta bekend om mijn deskundigheid op het gebied van energiebesparing.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Als senior adviseur milieu en duurzaamheid houd ik me bezig met energietransitie en -besparing. Mijn expertises zijn technisch advies in de industriële sector en energiebesparingsonderzoeken. Als bètapersoon ben ik bezig met data en bijbehorende analyses. Deze analyses probeer ik om te zetten naar praktisch haalbare adviezen. Daarnaast ben ik accountmanager van Stichting Adviescentrum Metaal (SAM) en huisadviseur bij diverse ijzergieterijen.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Met mijn interesse in techniek en processen probeer ik de energiecomponent te differentiëren en vervolgens te analyseren. Mijn uitdaging is dan om met steeds minder primaire energie het beoogde productieniveau van opdrachtgevers te behouden dan wel te verhogen. Ik ben trots op wat we in Nederland maken en draag daar graag op mijn manier een steentje aan bij.”

Hoe ga je te werk?

“Mijn aanpak in projecten is altijd resultaatgericht. Ik sta bekend om mijn deskundigheid op het gebied van energiebesparing (FedEC-erkend). Verder ben ik kritisch, maar ook ruimdenkend. Ik werk altijd gepassioneerd, met als doel oplossingen te creëren en onze opdrachtgevers te ontzorgen.”

Erik Schepers

Erik Schepers