Erwin Zark

Rentmeester

“Als rentmeester ben ik breed inzetbaar door mijn diverse opleidingen en werkervaring, en heb ik oog voor de verschillende belangen.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Vanuit mijn vak als rentmeester ben ik zowel actief binnen het beheer van landgoederen en buitenplaatsen, alsmede op het gebied van grondzaken en taxaties.

Binnen het landgoedbeheer adviseer ik eigenaren en stichtingen over het (dagelijks) beheer van hun goederen, waaronder ook directievoering, financiën en personeelszaken. Daarbij heb ik veel ervaring met de (her)ontwikkeling van landelijk gelegen objecten. Ik sta voor een ontwikkel gericht beheer, volgens een integrale benadering, pragmatisch met oog voor de diverse belangen en met een duurzame blik op de toekomst. Verder heb ik veel ervaring met planologische procedures, verdienmodellen, agrarische bedrijven, bosbouw, de Natuurschoonwet 1928, monumenten en landschapshistorie.

Bij grondzaken en taxaties richt ik mij op het aankopen, verkopen en taxeren van landelijke en agrarische objecten. Tevens treedt ik als adviseur of grondverwerver op bij de vestiging van zakelijke rechten, administratieve onteigeningsprocedures en overheidsingrijpen.

Ik ben beëdigd rentmeester en als zodanig lid van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR). Ook sta ik als Register Taxateur ingeschreven in de kamer Landelijk en Agrarisch Vastgoed van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Daarnaast ben ik als Register Makelaar ingeschreven bij Vastgoedcert en lid van de vakgroep Agrarisch & Landelijk van de Nederlandse Coöperatieve Vereniging voor Makelaars en Taxateurs (NVM).

Naast mijn werk verricht ik verschillende bestuurswerkzaamheden op het gebied van landschap, duurzaam en renderend grondgebruik en beleggingen.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Opgegroeid en woonachtig tussen de Hanzesteden en de vele landgoederen en buitenplaatsen die de Graafschap en de Veluwezoom rijk zijn, heb ik al sinds mijn jeugd een grote voorliefde voor het buitengebied, landschappen en cultuurhistorie. Als rentmeester kan ik mijn bijdrage leveren aan de duurzame instandhouding van dit historische erfgoed en het mooie landschap dat daar onlosmakelijk mee verbonden is.”

Hoe ga je te werk?

“Mijn manier van werken kenmerkt zich door een degelijke werkwijze, handelen op basis van redelijkheid en een resultaat- en oplossingsgerichte instelling. Ik beschik over een brede kennis en achtergrond, daardoor heb ik in projecten oog voor de verschillende belangen van stakeholders. Anderen omschrijven mij als diplomatiek en creatief, makkelijk in de omgang, (bestuurlijk)sensitief en oog voor maatwerk en kwaliteit.”

Erwin Zark

Erwin Zark

Vakgebieden (1)