Gerwin Beukhof

Medior adviseur duurzaamheid

“Pas als je duurzaamheid gaat meten, kom je iets te weten.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Na mijn opleidingen Milieukunde aan de HAS Hogeschool en Milieutechnologie aan Wageningen University ging ik aan de slag bij LBP|SIGHT. Als adviseur duurzaamheid breng ik mijn kennis over energie, water, milieu en duurzaamheid in de praktijk. Opdrachtgevers kunnen bij mij terecht voor energieonderzoeken (EED), milieuonderzoeken omtrent water (onder andere Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS)), circulariteitsvraagstukken en milieu-impactmeting met levenscyclusanalyse (LCA).”

Waarom doe je dat zo graag?

“Ik vind het erg belangrijk om de wereld geen onherstelbare schade toe te brengen. Als we op de huidige voet doorgaan, dan gaan we tegen grenzen aanlopen. Daarom zet ik me dagelijks in om onze milieuschade zo klein mogelijk te maken. Dit doe ik privé, in het publieke debat en in mijn rol als adviseur. Door samen met klanten te kijken aan welke wet- en regelgeving ze moeten voldoen, zorgen we ervoor dat ze compliant zijn voor nu, maar ook voor de toekomst. De focus ligt daarbij op een schonere leefomgeving en verminderde milieuschade. Zo werken we samen om de wereld een stukje schoner achter te laten.”

Hoe ga je te werk?

“Ik werk graag op basis van meetbare resultaten. Door milieuschade te meten, kom je bijvoorbeeld meer te weten over de eventuele verborgen impact van de activiteiten van bedrijven. Als adviseur vind ik het belangrijk om geen overhaaste keuzes te maken op basis van beperkte kennis. Liever gebruik ik het keteninzicht en de gekwantificeerde impact uit LCA’s om heel gericht en onderbouwd advies uit te brengen en zo milieuschade te verminderen. Mijn motto: pas als je duurzaamheid gaat meten, kom je iets te weten. Mijn leergierige en oplossingsgerichte instelling helpen me om dit motto in praktijk te brengen.”

Gerwin Beukhof

Gerwin Beukhof

Vakgebieden (2)