Homer Garcia Santana

Specialist Rhino/Grasshopper

“Dankzij parametrische oplossingen kunnen adviseurs sneller en in een eerdere projectfase advies geven.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Ik heb een achtergrond in zowel de technische als de ontwerpkant van architectuur, en werkte eerder bij verschillende architectenbureaus en productiebedrijven. Als specialist Rhino/Grasshopper bij LBP|SIGHT houd ik me bezig met het automatiseren van werkprocessen. Simpel gezegd zet ik een bouwnorm om naar een applicatie. Hiermee kunnen we bouwtekeningen op een geautomatiseerde manier verwerken en analyseren, waardoor onze adviseurs sneller en in een eerdere projectfase advies kunnen geven. Bijvoorbeeld over daglichttoetreding, akoestiek of brandveiligheid. Daarnaast houd ik onze digitale database bij met daarin alle tekeningen en data die we genereren.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Ontwerpen is een constante strijd tussen emotie en logica. Een gebouw wordt vanuit een emotie ontworpen, maar moet op een logische en pragmatische manier tot stand komen. Het proces naar een optimaal gebouw, waar emotie en logica samensmelten, vind ik heel interessant.”

Hoe ga je te werk?

“Als specialist in parametrisch ontwerp werk ik veel samen met onze adviseurs op het gebied van bouwakoestiek, bouwfysica en brandveiligheid. Ik zorg ervoor dat zij hun werk voor opdrachtgevers efficiënter kunnen uitvoeren. Daarbij is het belangrijk dat ik zaken kan simplificeren. Het feit dat ik een heel ingewikkeld parametrisch script schrijf, is voor hen niet relevant. Zij moeten met één muisklik vinden wat ze nodig hebben. Daarom probeer ik complexe zaken zoveel mogelijk te vereenvoudigen.”

Homer Garcia Santana

Homer Garcia Santana