Jeroen Megens

Senior adviseur bouwakoestiek

“Een duurzame leefomgeving is een omgeving waarin we graag verblijven en daar hoort ook een prettig akoestisch klimaat bij.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Ik heb een achtergrond in bouwkunde en bouwfysica/akoestiek. Als senior adviseur bouwakoestiek houd ik me bezig met diverse vraagstukken: groot en klein, in de woningbouw en utiliteitsbouw. Ik ben gespecialiseerd in culturele vraagstukken en transformatieprojecten die bouwfysisch en akoestisch uitdagend zijn. Hier werk ik met veel plezier aan.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Ik lever graag een positieve bijdrage aan de gebouwde omgeving. Met name op het gebied van akoestiek. Een duurzame leefomgeving is een omgeving waarin we graag verblijven en daar hoort ook een prettig akoestisch klimaat bij, zonder geluidoverlast. Verder haal ik veel voldoening uit het realiseren van mooie projecten in een team met andere adviseurs en specialisten, zowel collega’s binnen ons bureau als externen.”

Hoe ga je te werk?

“Veel mensen vinden akoestiek een ongrijpbaar fenomeen. Voor mij is het een uitdaging om dit fenomeen te ontrafelen en tot oplossingen te komen die aansluiten bij de wensen en eisen van een opdrachtgever. Daarbij probeer ik mijn werk en advies zo goed mogelijk uit te leggen. Zowel qua praktische voorbeelden als qua beleving. Het is mijn drive om tot een eindresultaat te komen waar mijn opdrachtgever en alle betrokkenen tevreden over zijn. Verder werk ik graag probleemgericht en kom ik tot praktische oplossingen waarmee ik de ambities op het gebied van akoestiek en architectuur van mijn opdrachtgevers wil realiseren.”

Jeroen Megens

Jeroen Megens

Vakgebieden (1)