Michaëla van Hulten

Senior adviseur brandveiligheid

“Ik geef ook antwoord op de vraag die een opdrachtgever níet stelt.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Als adviseur brandveiligheid verbind ik graag de ‘koude’ kant van brandveiligheid, namelijk wet- en regelgeving en engineering, met de ‘warme kant’, namelijk risicobeheersing, repressie en het redden van personen. Uiteraard moet je voldoen aan de juridische kant van brandveiligheid, maar ik ben in mijn werk vooral bezig met de veiligheid van mensen. Ik zet me het liefst in voor kwetsbare doelgroepen, zoals ouderen of kinderen. En altijd met de praktijk in mijn achterhoofd. Soms zijn extra voorzieningen – zoals een brandscheiding of een brandwerende deur – makkelijk te realiseren in een ontwerp, maar wordt het gebruik er niet altijd makkelijker op. Als adviseur kijk ik naar het onderwerp brandveiligheid aan de hand van de gebruikers en regels in een pand.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Door de jaren heen heb ik aan alle kanten van de tafel gewerkt: van de brandweer tot de vastgoedbranche en nu in mijn huidige rol als adviseur. Dat is een voordeel, want als adviseur heb je veel contact met de brandweer om maatwerk te kunnen leveren. Het mooie is dat ik als adviseur onderdeel ben van een ontwerpteam. Daardoor kan ik met mijn advies echt impact maken. Verder is geen enkel project hetzelfde. Soms wisselen de opdrachtgevers en het soort projecten, maar de samenwerking en afstemming met partijen blijft voor mij altijd een interessante uitdaging. Elk nieuw project betekent de start van een nieuw samenspel tussen teamleden. Ik pak graag de leiding, geef mijn rol vorm en geniet van de verschillende karakters die samen één team vormen.”

Hoe ga je te werk?

“Ik werk graag samen met mensen die beschikken over uiteenlopende disciplines en achtergronden. Dat doe ik altijd op een integere en open wijze. Ik weet wat de kansen zijn binnen een project, maar ook waar de valkuilen liggen. Het is fijn om achteraf te horen dat opdrachtgevers risico’s tijdig hebben kunnen tackelen dankzij mijn proactieve instelling. Onder collega’s zeggen we vaak: weet wat je weet en weet wat je niet weet. Met de vele wijzigingen en verplichtingen in wet- en regelgeving geldt dit vooral voor bouwers en eigenaren. Ik hoop daarom altijd dat opdrachtgevers ons op tijd inschakelen, zodat we hen snel de juiste richting op kunnen helpen.”

Michaëla van Hulten

Michaëla van Hulten

Vakgebieden (1)