Robin van Scheppingen

Specialist bouwakoestiek en bouwfysica

“Ik werk net zo lang aan een project totdat de uitdagingen zijn opgelost en onze opdrachtgever tevreden is.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Sinds 2001 ben ik werkzaam bij ons adviesbureau. Mijn hoofdexpertise is horecalawaai en ik houd me vooral bezig met het vinden van pragmatische oplossingen. Ik heb veel ervaring met onderzoek naar akoestiek, industrielawaai en bouwfysica. Dat doe ik voornamelijk op locatie bij onze opdrachtgevers.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Iedereen heeft te maken met de wereld van akoestiek en bouwfysica, maar niet veel mensen begrijpen wat er werkelijk in die wereld gebeurt. Als specialist weet ik dat je grote problemen kunt voorkomen of oplossen, door opdrachtgevers oplossingen aan te reiken waar zij nog niet eerder aan hadden gedacht. Soms is zo’n oplossing onbetaalbaar, bijvoorbeeld als er sprake is van hinderlijk geluid dat mensen uit hun slaap houdt. De dankbaarheid die je daarna ontvangt, is voor mij weer onbetaalbaar.”

Hoe ga je te werk?

“In mijn onderzoeken hanteer ik een pragmatische aanpak. Mijn visie? Er zijn altijd meer oplossingen dan problemen. Verder ben ik positief ingesteld en bevlogen. Ik werk net zo lang aan een project totdat de uitdagingen zijn opgelost en onze opdrachtgever tevreden is.”

Robin van Scheppingen

Robin van Scheppingen