Sylvian Lekx

Junior adviseur bouwakoestiek

“Ik vind het mooi om te zien welke invloed mensen op een gebouw hebben en andersom.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Als junior adviseur bouwakoestiek ondersteun ik onze medior en senior collega’s. Ik doe veel metingen en inspecties op locatie bij opdrachtgevers. Daarbij verzorg ik ook het vooronderzoek en de uitwerking van de resultaten. Verder werk ik mee aan projecten op het gebied van bouwfysica. Ik heb namelijk een bachelor Bouwkunde en een master Building Physics and Services van de TU/e op zak.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Ik heb altijd een brede interesse gehad in techniek in combinatie met de gebouwde omgeving. Van programmeren tot modelleren en specifieke installaties: in een gebouw komen techniek en bouwkunde samen. Ik vind het mooi om te zien welke invloed mensen op een gebouw hebben en welke invloed een gebouw op mensen heeft. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat alle techniek voor iedereen het beste werkt? Het leuke aan mijn vakgebied vind ik dat elke dag anders is: je werkt aan verschillende projecten, met verschillende mensen, op verschillende locaties.”

Hoe ga je te werk?

“Voordat ik bij LBP|SIGHT aan de slag ging heb ik tweeënhalf jaar in Zweden gewerkt als IT Support Analyst. Ik ben het gewend om te werken in een turbulente omgeving, waarin ik dagelijks veel nieuwe informatie voor mijn kiezen krijg. Het vakgebied IT is namelijk continu in ontwikkeling, waardoor je altijd op de hoogte moet blijven. Die vaardigheid pas ik nu toe binnen het vakgebied bouwakoestiek, waarin je immers ook te maken hebt met veranderende wet- en regelgevingen en specifieke normen.”

Sylvian Lekx

Sylvian Lekx