Tim Bijsterbosch

Adviseur bouwakoestiek

“Als natuurkundige bied ik een frisse blik op het vakgebied akoestiek”  

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Ik ben adviseur bouwakoestiek. In die rol voer ik geluidmetingen uit op locatie bij opdrachtgevers. Die metingen werk ik uit tot akoestische adviezen. Daarnaast ondersteun ik mijn collega’s op het gebied van bouwakoestiek, maar ook andere vakgebieden zoals bouwfysica, geluid en trillingen en verkeerslawaai. Tijdens mijn masterthesis en afstudeerstage bij TNO onderzocht ik nieuwe gevelconcepten voor de gebouwschil. Daar deed ik – naast kennis over akoestiek – ook ervaring op met bouwkunde in het algemeen.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Muziek is een van mijn grote interesses. Zo ben ik naast mijn advieswerk ook werkzaam in een platenzaak. Uit mijn passie voor muziek is ook mijn affiniteit met akoestiek ontstaan. Ik vind het interessant om te zien hoe geluid niet alleen een rol speelt bij muziek, maar ook in de bouw. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor een goede akoestiek in gebouwen en ruimtes? Vanuit mijn studie Technische Natuurkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven heb ik veel theoretische kennis. Ik vind het mooi om die kennis als adviseur in de praktijk toe te passen.”

Hoe ga je te werk?

“Als natuurkundige ben ik scherp en onderzoekend ingesteld. Ik geloof dat ik met mijn theoretische basis en praktijkgerichte instelling een frisse blik kan bieden op het vakgebied akoestiek. Daarnaast ben ik goed in samenwerken en kom ik graag samen met collega’s en opdrachtgevers tot een oplossing.”

Tim Bijsterbosch

Tim Bijsterbosch

Vakgebieden (1)