Wim Beentjes

Senior adviseur bouwakoestiek

“Met een praktische en pragmatische benadering stel ik mijn kennis beschikbaar voor de bouwwereld.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Als senior adviseur bouwakoestiek bestaan mijn werkzaamheden uit alle aspecten van de geluidisolatie in de woningbouw: van beleidsonderzoek in opdracht van de overheid tot beoordeling van experimentele nieuwe constructies. Daarnaast ben ik lid van verschillende commissies, zoals de Normcommissie Geluidwering in gebouwen en de begeleidingscommissie van de referentiedetails van ISSO/SBR. De Raad van Arbitrage in bouwgeschillen (RvA) en de Geschillencommissie Garantiewoningen schakelen me regelmatig in als onafhankelijk deskundige.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Het realiseren van een leefbaar woonklimaat is al veertig jaar mijn drive om dit werk te doen. En zelfs na zoveel jaar werkervaring levert elk nieuw project weer nieuwe uitdagingen en ook regelmatig nieuwe kennis op.”

Hoe ga je te werk?

“Ik sta bekend om het toepassen van mijn integrale kennis van bouwakoestiek. Ik combineer daarbij mijn kennis van de Nederlandse en internationale normen en de bouwpraktijk. Met een praktische en pragmatische benadering stel ik mijn kennis beschikbaar voor de bouwwereld, met name de woningbouw. Verder ben ik kritisch en oplossingsgericht.”

Wim Beentjes

Wim Beentjes

Vakgebieden (1)