7 januari 2019

Aan techniek snuffelen tijdens Roefeldag 2019

Hoeveel geluid maakt een fietsbel? Zet ‘m eerst maar eens in elkaar! Op het oog vrij simpel. Maar blijkt toch best ingewikkeld. En waarom maakt een fietsbel een bepaalde hoeveelheid geluid? Tijdens de Roefeldag 2019 dompelden 36 basisschoolkinderen uit de buurt zich onder in de wereld van geluid. En laat dát nou één van de expertises van ons bedrijf zijn.

Roefeldag 2019

MEER WETEN?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

ROEFELEN = ONTDEKKEN OF SNUFFELEN

Roefelen is het Vlaamse woord voor ontdekken of snuffelen. Tijdens de Roefeldag op woensdag 6 november 2019 hebben kinderen, én de ouders die als begeleiding mee waren, kennisgemaakt met beroepen en werkzaamheden bij allerlei organisaties in Nieuwegein.

Roefeldag 2019

FIETSBELLEN EN DECIBELLEN

Onze bevlogen collega’s vertelden tijdens de Roefeldag meer over hoe geluid werkt. Als warming-up mochten de kinderen een fietsbel in elkaar zetten. Met slecht 5 onderdelen toch best ingewikkeld. Daarna wisselden theorie en experimenten elkaar af. Belgerinkel, keihard gillen of juist muisstil zijn. Je kunt het allemaal meten.

Roefeldag 2019

BESCHADIGDE TRILHAREN ZIJN OMGEVALLEN

Geluidsmeters laten zien wanneer je gehoorbeschadiging kan oplopen. Wat zijn decibellen ook al weer? Je leert het beste door te doen. De kinderen deden enthousiast mee. En wat weten ze al veel! Dat trilharen gevoelig zijn en bij teveel geluid ‘om kunnen vallen’.

ROEFEL-DOCENTEN ALS GELUIDEXPERT-VOOR-EEN-DAG

Onze collega’s die de Roefelles gaven, hebben zelf ook veel geleerd. Zij zijn, behalve adviseur David Vrolijk, namelijk niet allemaal geluiddeskundige. Ook de adviseurs Judith Strik, Jelle de Boer en René Kraaijenbrink hebben zich bewezen. Ze waren erg enthousiast over het geven van de les en hebben veel plezier gehad in het begeleiden van de Roefelaars die op bezoek kwamen.

Roefeldag 2019

EEN DAGJE SNUFFELEN IN NIEUWEGEIN

Vier jaar geleden werd de eerste Roefeldag in Nieuwegein georganiseerd. Tijdens deze dag kunnen kinderen actief kennismaken met beroepen en werkzaamheden bij verschillende bedrijven, winkels en organisaties in Nieuwegein. Twee voorgaande jaren deden wij hieraan mee met verschillende workshops. Vanwege het grote succes volgde dit jaar dus onze derde editie.

De Roefeldag is een initiatief waar we als organisatie in Nieuwegein vierkant achter staan. We willen kinderen graag laten zien wat voor moois techniek als vak te bieden heeft. Daarnaast vinden we het belangrijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn.

Vakgebieden (1)

Medewerkers (2)

Adviseur Jelle de Boer
Jelle
de Boer
Adviseur ruimte en milieu
Adviseur René  Kraaijenbrink
René
Kraaijenbrink
Adviseur milieu en duurzaamheid