19 december 2019

Evenement Environmental Footprints van producten

De kans is groot dat u graag iets met circulariteit wilt doen, als duurzaam inkoper, producent of leverancier. Maar waar te beginnen? Wij kunnen u helpen om hierin de juiste stappen te zetten via de PEF-methodiek: deze methode geeft inzicht in de Product Environmental Footprint, ofwel de milieu-impact van een productketen.

Wilt u meer weten over de noodzaak en de toekomst van de PEF? En bent u nieuwsgierig naar de PEF van concrete producten? U bent van harte uitgenodigd op ons event op maandag 9 maart om 15:00 uur in de Wispe-brouwerij in Weesp. Dit evenement is onderdeel van een reeks activiteiten in het kader van ons 50-jarig jubileum.

Environmental Footprints Producten

MEER WETEN?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

DE PEF ALS STEEDS BELANGRIJKER INSTRUMENT BIJ INKOOP- EN PRODUCTIETRAJECTEN

Met een PEF-meting krijgt u inzicht hoe elk onderdeel in de productketen scoort op milieu-impact. Daarmee wordt de PEF een steeds belangrijker instrument voor inkopers en producenten.

Circulariteit is groeiende, bepalende factor binnen nationale en internationale inkooptrajecten. U kunt als inkoper duurzaam inkopen op basis van concrete en betrouwbare informatie uit de PEF.

De informatie uit de PEF maakt het voor u als producent mogelijk om uw productketen – van productie en transport tot afvalverwerking – doeltreffend te verbeteren en meer circulair te maken.

PROGRAMMA EVENEMENT ENVIRONMENTAL FOOTPRINTS VAN PRODUCTEN

Het programma van het evenement bestaat uit drie onderdelen die u meer grip geven op circulaire kansen binnen inkooptrajecten of binnen uw productketen.

Deel 1 – uitleg over de methodiek PEF
Wat is de functie van de PEF? En hoe zet de Europese Commissie de PEF-methodiek in om te komen tot de verbetering van de milieuprestatie van producten? We geven u hierover uitleg en een vooruitblik van wat er komen gaat. Zo wordt de PEF in de toekomst waarschijnlijk een onderdeel van de CE-markering en andere productregelgeving.

Deel 2 – PEF-metingen van verschillende producten
In dit onderdeel komen de PEF’s van drie sprekende producten aan bod:

  • Wispe-bier | Jerrit Vellenga (Wispe) en Gerwin Beukhof
  • Printpapier bij Nationale Nederlanden | Judith Strik en Sara Vellenga
  • Hardware zoals pc’s, telefoons en servers | Jeannette Levels-Vermeer

Deel 3 – rondetafelgesprekken
U komt tijdens de rondetafelgesprekken in gesprek met collega-ondernemers, inkopers, beleidsadviseurs en PEF-deskundigen. Waar liggen de kansen voor uw product? Welke ambities en belangen deelt u met uw gesprekspartners? En hoe kunt u elkaar versterken?

Als afsluiter staat de borrel klaar met – uiteraard – het op locatie gebrouwen Wispe-bier. Brouwer Jerrit Vellenga luidt de borrel in met een bierproeverij.

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Datum: maandag 9 maart
  • Tijd: 15:00 uur inloop, 15:30 – 17:30 uur evenement, 17:30 – 18:30 uur borrel
  • Locatie: Wispe Brouwerij, Herengracht 16 in Weesp
  • Kosten: gratis

AANMELDEN

Bent u geïnteresseerd en komt u graag naar het PEF-event? Meldt u zich dan uiterlijk vrijdag 28 februari aan via: PEF-event@lbpsight.nl.

Vakgebieden (2)

Adviseurs (1)

Adviseur Jeannette Levels-Vermeer
Jeannette
Levels-Vermeer
Adviseur duurzaamheid, vennoot