7 februari 2020

LBP|SIGHT aan de slag met zeer duurzaam en energie-efficiënt project Bellevue

2020 is voor ons goed begonnen met het winnen van een tender om bij te dragen aan het realiseren van het project Bellevue. Het gaat om een project van 144 koopwoningen op een prominente plek: de entree van de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. De eerste paal gaat in 2022 de grond in en de huizen worden naar verwachting in 2024 opgeleverd. Maar onze adviseur Michiel Hagenouw (onder meer bouwfysica en duurzaamheid) is al begonnen met de voorbereidingen van het ontwerp. Het team bestaat naast onze opdrachtgever Heijmans uit de architecten van NL Architects, Workshop architecten en Flux landscape architecture.

Bellevue, Utrecht

MEER WETEN?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

HOGE GPR EN LAGE EPC

“Meewerken aan dit mooie project is weer een volgende stap in het realiseren van energiezuinigheid en duurzaamheid”, zegt Michiel. De huizen krijgen een hoge GPR-score en een lage EPC. “Dat betekent dat ze zeer duurzaam en uiterst energie-efficiënt worden”, legt hij uit. In Michiels ontwerp komen tal van maatregelen en voorzieningen die het energieverbruik beperken en de duurzaamheid bevorderen. “Je moet dan onder meer denken aan een hoge graad van isolatie en het gebruik van waterbuffering.”

BREDE BIODIVERSITEIT

Ook het groen krijgt veel aandacht in het woonproject. “Naast gemeenschappelijke pleinen wordt de zuidzijde ontworpen als een groene vallei”, zegt onze adviseur. “We gaan ervoor zorgen dat er een brede biodiversiteit komt. Er is straks ruimte voor veel verschillende soorten vogels en insecten.”

MENSEN HEBBEN GROEN NODIG

Het is Michiels overtuiging dat het belangrijk is om de natuur in de bebouwde omgeving te krijgen. “In Bellevue wordt het groen dan ook echt in het complex geïntegreerd. Niet alleen op de terrassen, maar eigenlijk over het hele gebouw heen.”

‘MET ONZE KENNIS EN EXPERTISE AAN DE SLAG!’

De 144 woningen worden in grote variëteit gebouwd. Er komen bungalows, woon/werkwoningen, appartementen en duplex-penthouses, van 40 tot 165 m2 groot. En allemaal moeten ze duurzaam en energie-efficiënt worden. “Ja, dat maakt ons werk wel wat lastiger”, beaamt Michiel. “Een eenvormig ontwerp is voor ons natuurlijk eenvoudiger en efficiënter werken. Maar aan de andere kant zie ik het ook als een uitdaging. Eigenlijk biedt die variëteit ons volop mogelijkheden om met onze kennis en expertise aan de slag te gaan!”

Vakgebieden (2)

Adviseurs (1)

Adviseur Michiel  Hagenouw
Michiel
Hagenouw
Adviseur bouwfysica, vennoot