10 januari 2023

Michiel Hagenouw per 1 januari nieuwe vennoot van LBP|SIGHT

Per 1 januari 2023 is Michiel Hagenouw toegetreden als vennoot van LBP|SIGHT. Het totaal aantal vennoten komt daarmee uit op veertien. Naast het vennootschap blijft Michiel zijn rol van senior adviseur bouwfysica vervullen.

In 2001 ging Michiel aan de slag bij een van de voorgangers van LBP|SIGHT; Lichtveld Buis & Partners (LBP). Na een uitstap van vijf jaar naar een ander ingenieursbureau, werkt hij sinds vijfenhalf jaar weer bij LBP|SIGHT. Michiel: “Ik kwam ooit binnen als junior adviseur bij LBP. In de jaren daarna ben ik doorgegroeid naar de rol van senior adviseur op het gebied van bouwfysica, duurzaamheid, akoestiek en brandveiligheid. Nu ik sinds een aantal jaar terug ben op het oude nest, is het tijd voor een volgende stap: het vennootschap.”

Michiel Hagenouw

MEER WETEN?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

Plezier op de werkvloer

Plezier in het werk is voor Michiel een belangrijke drijfveer. “Als nieuwe mede-eigenaar van LBP|SIGHT vind ik het belangrijk om mijn werkplezier op anderen over te dragen. Dat geldt voor collega’s, maar ook voor opdrachtgevers. Als advies- en ingenieursbureau is het onze taak om inhoudelijk goede kwaliteit te leveren. Maar ik vind een plezierige samenwerking met klanten net zo belangrijk. Denk aan heldere, snelle communicatie en persoonlijke aandacht.”

Aandacht voor duurzaamheid

Michiel heeft ook een duidelijke visie op de ontwikkeling van LBP|SIGHT de komende jaren. “Als vennoot wil ik me inzetten voor een duurzame toekomst in de breedste zin van het woord; voor onze mensen maar ook voor ons bedrijf. Dat betekent onder andere dat we kiezen voor projecten die passen bij onze visie, namelijk klanten of eindopdrachtgevers met hoge, vooruitstrevende ambities op het gebied van duurzaamheid. Het multifunctionele onderwijsgebouw Langeveld Building van de Erasmus Universiteit Rotterdam – een van de meest duurzame universiteitsgebouwen van ons land – is een goed voorbeeld daarvan. Net als de E-buurt in Amsterdam en het project Bellevue in Utrecht. Door mee te werken aan dit soort projecten kunnen we elke keer een stap verder zetten en ons steentje bijdragen aan de wereld van morgen.”

Samenwerking tussen bouw, ruimte en milieu

Om die stappen te kunnen zetten is samenwerking met collega’s cruciaal. Michiel: “Onze ruim honderd medewerkers hebben elk hun eigen expertise in bouw, ruimte en milieu. Als adviseur bouwfysica werk ik veel samen met collega’s op het gebied van brandveiligheid en bouwakoestiek. Maar ook de schakel met de afdelingen ruimte en milieu is belangrijk. Zij hebben ontzettend veel kennis over milieu, circulariteit, biodiversiteit, duurzame materialen, levenscyclusanalyses en beleidswijzigingen. Die kennis bundelen we om opdrachtgevers optimaal te adviseren.”

Medewerkers (1)

Adviseur Michiel  Hagenouw
Michiel
Hagenouw
Adviseur bouwfysica, vennoot