19 mei 2021

Nieuw: informatie-aspectmodellen voor uw BIM-ontwerp

Building Information Modeling (BIM) is niet meer weg te denken bij gebouwontwerp. Ook vanuit LBP|SIGHT zetten we BIM in binnen onze specifieke disciplines, zoals bouwfysicabouwakoestiek en brandveiligheid. Ons doel? Onze adviezen zo helder en praktisch mogelijk maken. De vertaling van informatie in BIM-modellen is daarvoor uitermate geschikt.

Daarnaast maken we sinds kort diverse informatie-aspectmodellen. Met deze 3D-modellen beschikken alle gebruikers en bouwers die betrokken zijn bij een BIM-ontwerp over de voor hen relevante informatie. Bijvoorbeeld op het gebied van brandveiligheid. Zo heeft u met een aspectmodel brandscheidingen direct een overzicht van de benodigde brandscheidingen in een gebouw. En ons aspectmodel akoestiek geeft inzicht in alle kenmerken van de geluidsisolatie tussen ruimtes.

Informatie-aspectmodellen BIM

MEER WETEN?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

WAT ZIJN DE VOORDELEN?

Het gebruik van een aspectmodel voor disciplines als brandveiligheid en bouwakoestiek biedt diverse voordelen.

  • U beschikt direct over een kloppend model: met een informatie-aspectmodel heeft u een betere visualisatie van hoe een gebouwontwerp in elkaar steekt.
  • U kunt geautomatiseerd waardes overnemen in uw eigen modellen: handig voor onder andere architecten of constructeurs.
  • U krijgt goed inzicht in de bijzonderheden in een ontwerp: als installateur hoeft u bijvoorbeeld niet te zoeken naar bepaalde elementen, maar kunt u de onnodige ballast van andere aspectmodellen uitzetten en alleen de relevante informatie tonen.

VOOR WIE ZIJN DE ASPECTMODELLEN BEDOELD?

Onze aspectmodellen zijn te gebruiken door alle betrokken partijen binnen een BIM-model. Ook zijn ze inzetbaar voor visualisatie richting gemeentes, bijvoorbeeld als het gaat om brandscheidingen. We leveren onze aspectmodellen als IFC-model, zodat ze universeel bruikbaar zijn voor architecten, opdrachtgevers en andere partijen.

Wilt u meer weten over wat onze aspectmodellen voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op met onze adviseur Sierd Tilma.

Adviseurs (1)

Adviseur Sierd Tilma
Sierd
Tilma
Adviseur brandveiligheid en bouwfysica, ontwikkelaar