28 mei 2021

Ontwikkelovereenkomst voor Rotterdamse woningen Huis op Zuid getekend

Nieuwbouwnieuws uit Rotterdam: afgelopen week werd bekend dat de gemeente Rotterdam en vastgoedontwikkelaar Synchroon de overeenkomst hebben getekend voor de ontwikkeling van een woontoren aan de Laan op Zuid in Rotterdam.

Huis op Zuid

MEER WETEN?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

De woontoren, genaamd Huis op Zuid, bestaat uit 104 huurappartementen in het middensegment en ongeveer 800 vierkante meter aan commerciële voorzieningen. Vanuit LBP|SIGHT zijn we betrokken bij de advisering over brandveiligheidverkeerslawaai, (interne) akoestiek en bouwfysica.

Michiel Hagenouw, senior adviseur op het gebied van bouwfysica, brandveiligheid, akoestiek en duurzaamheid: “De woontoren Huis op Zuid is 50 meter hoog en bestaat uit studio’s, twee- en driekamerappartementen. Op de begane grond is plaats voor diverse horecagelegenheden. Het project is ontworpen door Koen van Velsen architecten, met wie we al jarenlang heel prettig samenwerken.”

Huis op Zuid krijgt een belangrijke sleutelfunctie in het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid (NPRZ). Naar verwachting start de bouw van de woontoren eind 2021. Tot de overige leden van het ontwerpteam behoren IMd Raadgevende IngenieursNelissen Ingenieursbureau en SkaaL bouweconomisch adviesbureau.

Adviseurs (1)

Adviseur Michiel  Hagenouw
Michiel
Hagenouw
Adviseur bouwfysica, vennoot