7 december 2021

Peter Reinders treedt toe tot Raad van Commissarissen LBP|SIGHT

Peter Reinders is dit najaar benoemd tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen van LBP|SIGHT. Als bestuursadviseur en voormalig Managing Partner bij advocaten- en notariskantoor Lexence, brengt hij ruime bestuurlijke ervaring in de zakelijke-dienstverleningssector met zich mee.

Ervaring in zakelijke dienstverlening

Met de keuze voor LBP|SIGHT keert Peter terug naar een ingenieursomgeving. Peter: “Ik ben afgestudeerd als ingenieur aan de Universiteit Wageningen en daarna gepromoveerd binnen de vakgroep wiskunde. De ingenieurswereld is mij dus niet vreemd. Gedurende mijn carrière heb ik veel ervaring opgedaan in de zakelijke dienstverlening. Eerder werkte ik onder andere als directielid bij het Agrotechnologisch Research Centre (ATO) in Wageningen, als Director Client Service Support bij McKinsey & Company en als Managing Partner bij Lexence.”

MEER WETEN?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

Directie en vennoten ondersteunen

Na een carrière van dertig jaar in bestuurlijke functies, wilde Peter zijn kennis en ervaring inzetten om andere directies en besturen te ondersteunen, in de rol van commissaris. In 2019 volgde hij de eerste academische commissarissenopleiding van Nederland, de Nyenrode Commissarissencyclus, en in 2021 een RvC-opleiding gericht op financiële dienstverlening via Hemingway Professional Governance.

Peter: “Als lid van de Raad van Commissarissen wil ik niet alleen toezicht houden, maar de directie en vennoten van LBP|SIGHT ook optimaal ondersteunen. Slechts twee keer per jaar aansluiten om de jaarcijfers te beoordelen, dat is niets voor mij. De afgelopen dertig jaar heb ik veel ervaring opgedaan in diverse besturen en directies. Ik kijk ernaar uit die kennis te delen en ben blij dat LBP|SIGHT mij die ruimte biedt. Bijvoorbeeld door mee te denken over het vennotenbeleid en de strategische ontwikkeling van het bureau. LBP|SIGHT is een gedreven, inhoudelijke organisatie met een zeer relevante visie: werken aan een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving in de breedste zin van het woord. Dat is waarom het bureau mij zo aanspreekt.”

Waardevolle toevoeging

Ook de directie en vennoten kijken uit naar de samenwerking met Peter. Janneke van der Weerd, directielid en mede-eigenaar van LBP|SIGHT: “Peter is een waardevolle toevoeging aan onze Raad van Commissarissen. We zijn als bureau de laatste jaren flink gegroeid. Op dit moment zijn we druk bezig met een strategietraject om te bepalen hoe we onze visie ‘Samen voor de leefomgeving’ nog beter kunnen integreren in ons producten- en dienstenaanbod. De coachende, ondernemende en verbindende vaardigheden van Peter komen hierbij goed van pas.”

Vakgebieden (1)