06 september 2021

WELL Certified™ Platinum-status voor nieuwe kantoorpaviljoens Landgoed Zonneoord

Landgoed Zonneoord heeft onder begeleiding van LBP|SIGHT de WELL Certified™ Platinum-status behaald voor zijn vier nieuwe kantoorpaviljoens. De WELL Certification wordt uitgereikt door het International WELL Building Institute (IWBI). Het is de belangrijkste bouwstandaard specifiek gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van gebruikers van gebouwen. Voor het verkrijgen van de certificering zijn de vier kantoorpaviljoens ­– opgeleverd in juni – beoordeeld op tien onderdelen, waaronder lucht, water, voeding en licht.

Landgoed Zonneoord

MEER WETEN?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

Maaike Bron, adviseur bouwfysica, duurzaamheid en energie, en gecertificeerd WELL Accredited Professional: “Landgoed Zonneoord wilde voor zijn gebruikers een gezond gebouw realiseren en was op zoek naar een passende systematiek om dit ook aantoonbaar te maken. Er waren al duidelijke ideeën over welke gezondheidsmaatregelen we konden treffen en ook over het gebruik van de WELL-systematiek. Aan ons de taak om de te maken keuzes te begeleiden: welke WELL-thema’s zijn belangrijk voor het landgoed? En welke maatregelen selecteren we?”

Theo Dijkstra, directeur Landgoed Zonneoord: “Hoe maken we Nederland gezonder? Welke innovaties verbeteren onze gezondheid? Dit zijn uitdagende vragen die op Landgoed Zonneoord centraal staan. Als je die vragen stelt en nieuwbouw realiseert, is het logisch om de WELL Building-principes toe te passen. We zijn trots dat we met onze nieuwbouw bijdragen aan de doelstelling om Nederland gezonder te maken. De WELL Certified Platinum-status, de hoogst haalbare WELL-certificering, is een mooie erkenning van onze activiteiten.”

LBP|SIGHT is sinds de ontwerpfase van de nieuwbouw betrokken bij dit project. Maaike: “We hebben de uitvoerende partijen begeleid in het verwerken van de geselecteerde maatregelen en bij het verzamelen van de bewijslast voor aanvraag van de WELL-status. Verder is er tijdens en na de uitvoering gecontroleerd of alle maatregelen goed verwerkt zijn en zijn er opleveringsmetingen uitgevoerd, dat laatste gebeurde door een onafhankelijke derde partij.”

GEZONDHEID EN WELZIJN VAN GEBOUWGEBRUIKERS

De WELL Building Standard is een certificeringssysteem dat kennis over ontwerp en bouw combineert met wetenschappelijk onderzoek. Het is wereldwijd het enige certificeringssysteem dat zich richt op de gezondheid en het welzijn van de gebruikers van gebouwen. Er wordt daarbij gelet op tien aandachtsgebieden: lucht, water, voeding, licht, bewegen, klimaat, geluid, materialen, het bevorderen van een gezonde geest en ‘samenleven’.

Meer weten over hoe we u ondersteunen bij WELL-certificering? Neem contact op met Maaike Bron, gecertificeerd WELL Accredited Professional.

Vakgebieden (2)

Adviseurs (2)

Adviseur Maaike Bron
Maaike
Bron
Adviseur bouwfysica, duurzaamheid en energie
Adviseur Janneke van der Weerd
Janneke
van der Weerd
Adviseur bouwfysica en duurzaamheid, directeur, vennoot