Wij werken met MIDAS

Een eerlijk verhaal van onze klanten: enkele van onze klanten vertellen over hun ervaring met MIDAS. Lees hier hoe onze klanten de nieuwe applicatie MIDAS tot nu toe hebben ervaren en hoe ze deze inzetten voor hun bedrijf.

Lees verder

Wij werken met MIDAS

Ben Wammes, KAM-coördinator bij Gispen/Koninklijke Ahrend

“MIDAS is voor ons een makkelijke tool om te zien of we compliance zijn voor ISO 14001 en 45001. Wij gebruiken met name de onderdelen ‘register’, ‘processen’ en ‘taken’. Meerdere van onze KAM-collega’s werken er inmiddels mee. Wij zijn het programma nog steeds aan het vullen dus ik verwacht nog een toename in gebruik de komende tijd. De uitdaging is om mensen die nu een eigen systeem hebben, zoals Excel, vertrouwd te maken met MIDAS.”

Martin Brouwer, QHSE & facility manager bij Dieseko Group B.V.

“Praktisch merk ik dat de reminders bij taken goed werken, zoals de herinnering bij jaarlijkse keuring. Wel moet ik de discipline vasthouden om het systeem steeds verder te vullen. Dat helpt me vervolgens om er ook beter mee leren werken.”

Hans Hörter, Business Development bij Energy Services

"MIDAS biedt ons de mogelijkheid om compliancy voor onze relaties te borgen. Voor onze relaties hebben we het dan over het compliant zijn met betrekking tot energie gerelateerde wet- en regelgeving. Daarnaast zetten wij MIDAS in ter ondersteuning van ISO 50.001-trajecten."

Voor beide vestigingen is een positief advies afgegeven voor de certificering ISO14001.

Fred Nieskens, HSE-adviseur bij VDL Castings Weert

"De auditor vond dat de MIDAS-software zorgde voor voldoende borging van wet- en regelgeving." 

SGS Intron voerde de externe milieu-audit uit bij VDL Castings.

Joep Haverkamp, managing director bij Gieterij Doesburg

"Volgens de auditor is de MIDAS-tool in control als het gaat om wet- en regelgeving. Ook concludeerde de auditor dat MIDAS voorziet in juiste triggers voor relevante zaken voor de periodieke check van de vergunning." 

Bureau Veritas voerde de externe milieu-audit uit bij Gieterij Doesbrug.