Windpark Kattenberg-Reedijk geopend

08-03-2017

Vandaag is het Windpark Kattenberg-Reedijk langs de snelweg A58 bij Oirschot en Oisterwijk geopend. Onze adviseurs werkten mee aan de realisatie van het windpark.

Lees verder

Windpark Kattenberg-Reedijk geopend

De vier windturbines kunnen 8500 huishoudens voorzien van groene stroom. Een gedeelte van de energieopbrengst gaat naar de gemeenten Oirschot en Oisterwijk. Daarmee willen de gemeenten de realisatie van lokale duurzame projecten stimuleren. 

Eén van de windmolens staat op grond van één van de initiatiefnemers van dit project, Landgoed Rozephoeve. De windmolen vormt een nieuwe economische drager voor dit landgoed. De rentmeesters van LBP|SIGHT beheren dit landgoed.

Op de dag van de opening organiseerde Innogy een symposium. Daarin was ook ruimte voor een politiek debat over een duurzame samenleving. Bekijk hier een compilatiefilmpje van het politieke debat: Politiek Debat - op weg naar een duurzame samenleving.

Lees meer over de opening van het windpark in het nieuwsbericht van windenergienieuws.nl: Raad van Kinderen opent windpark Kattenberg-Reedijk.