City Skydive Utrecht

2016

In 2016 is er op de Heldinnenlaan 1 in Utrecht een spectaculair indoor skydivecentrum gebouwd. Een opvallende nieuwbouw voor een bijzondere evenementenlocatie. Wij hebben berekeningen verricht en advies uitgebracht over de geluidisolatie en geluidemissie van de nieuwbouw van de locatie.

Lees verder

City Skydive Utrecht

Voorkomen van geluidshinder

Het is een bijzonder gebouw met bijzondere functie. Een echte blikvanger langs de A2. De installaties van de windtunnels maken veel lawaai, en kunnen hinder in zowel de omgeving als in het restaurant ernaast veroorzaken. De ruimtes worden van elkaar gescheiden door glas, aangezien men de vrije vallen goed wil kunnen aanschouwen. Dit was wel een uitdaging om de geluidsoverlast te minimaliseren.

Geluidsniveau beoordelen

Onze geluidsexperts hebben berekeningen uitgevoerd om te beoordelen wat de geluidniveaus van de installaties waren. Deze berekeningen waren nodig om het gebouwontwerp zo aan te passen dat geluidshinder wordt voorkomen.

Over City Skydive

In het indoor skydivecentrum met twee windtunnels kun je in een veilige omgeving een vrije val ervaren. Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs. Alsof je uit een vliegtuig springt, maar dan zonder ook daadwerkelijk uit het vliegtuig te hoeven springen. Spectaculaire evenementen voor particulieren, sportvliegers en bedrijfsuitjes.