2016 – 2020

Designhotel Moxy, Utrecht

Brandveiligheidsadvies voor eigenzinnig designhotel bij Rotsoord

Direct grenzend aan de zuidkant van Utrecht centrum ligt Rotsoord. Op dit voormalige bedrijventerrein dat volop in ontwikkeling is, komt designhotel Moxy: een zichtbaar en herkenbaar gebouw in de omgeving. Voor dit project hebben we geadviseerd op het gebied van brandveiligheid.

MOXY ALS EYECATCHER OP ROTSOORD

Rotsoord is een smeltkroes van studentenwoningen, starterswoningen, restaurants en winkels. Alles is gericht op een stedelijk en jong publiek. Designhotel Moxy komt recht tegenover het nieuwe station en is op loopafstand van Utrecht centrum.

Het designhotel is ontworpen als een stedelijk en eigenzinnig object. Het valt op een elegante manier op in de omgeving met een smalle, golvende noordgevel waar het zon- en kunstlicht een mooi lichtspel speelt. De plint is aan alle zijden transparant, wat bijdraagt aan de belevingswaarde en leefbaarheid in deze nog in ontwikkeling zijnde hoek van Rotsoord.

Designhotel Moxy, Utrecht - © Egebert de Boer

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

EEN UITZONDERLIJKE CONSTRUCTIE EN BOUWMETHODIEK

Het gebouw kent een uitzonderlijke constructie en bouwmethodiek. De kamers worden als houten modules vanuit Italië aangeleverd en worden in Utrecht gestapeld op een betonnen onderconstructie. Deze methodiek kent zijn voordelen: het zorgt voor een korte bouwperiode en een beperkte overlast voor de omwonenden tijdens de bouw.

Designhotel Moxy, Utrecht - © Egbert de Boer

LBP|SIGHT: BRANDVEILIGHEID VAN PREFAB HOUTEN MODULES

In andere Europese landen zijn al Moxy hotels gerealiseerd die zijn opgebouwd uit houten modules. Het project in Utrecht is het eerste Nederland. Dit betekent dat de modules nu ook moeten voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving op het gebied van brandveiligheid.

Hiervoor hebben we de beschikbare opbouw van de modules en bijbehorende attesten beoordeeld. Daarnaast hebben we het ontwerp van het gebouw getoetst aan de brandveiligheidseisen van het Bouwbesluit. Het hotel wordt ook voorzien van een sprinkler-, brandmeld- en ontruimingsinstallatie. Hiervoor stelden wij de uitgangspuntendocumenten (UPD’s) op.

Over Moxy

Vakgebieden (1)

Adviseurs (2)

Adviseur Bram Kersten
Bram
Kersten
Adviseur brandveiligheid
Adviseur Gérard van Oosteren
Gérard
van Oosteren
Adviseur brandveiligheid