Spaarndam 2, Amsterdam

Renovatie en restauratie in Amsterdamse School-stijl

Bij het project Spaarndam 2 in Amsterdam worden 48 woningen grondig gerenoveerd en gerestaureerd. De woningen zijn gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De bijzondere details van deze bouwstijl zorgen voor de nodige uitdagingen bij de werkzaamheden.

We zijn vanaf de haalbaarheidsfase betrokken bij dit project. Door onze ervaring met het de renovatie van ’t Schip, ook gebouwd in de Amsterdamse School-stijl, konden we met hetzelfde team efficiënt te werk gaan.

TOE AAN GRONDIGE RENOVATIE

De woningen van Spaarndam 2 waren nodig toe aan een grondige renovatie. Woningbouwvereniging Eigen Haard schakelde LBP|SIGHT in voor advies op het gebied van bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid.

Om het comfort in de woningen te vergroten naar nieuwbouwniveau, waren er meerdere bouwfysische werkzaamheden nodig:

  • het plaatsen van nieuwe beglazing;
  • het plaatsen van nieuwe binnenwanden en schachten;
  • het toepassen van brandwerende plafonds;
  • het toepassen van verend opgelegde dekvloeren;
  • het realiseren van een nieuwe betonnen beganegrondvloer;
  • het verhogen van de thermische isolatiewaarde van de gebouwschil.

Ook worden de woningen voorzien van een gebalanceerd ventilatiesysteem. Nieuwe HR-ketels met vloerverwarming moeten zorgen voor duurzaam warmtegebruik in de woningen.

Spaarndam 2, Amsterdam

MEER WETEN OVER DIT PROJECT?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

UITWERKING IN BIM

Het hele project is vanaf de ontwerpfase uitgewerkt in BIM, het Bouwwerk Informatie Model. We waren nauw betrokken bij de controle van de verwerking van onze adviezen in dit systeem.

Spaarndam 2, Amsterdam

MONUMENTAAL VOLKSWONINGBOUWCOMPLEX

Spaarndam 2 is één van de drie monumentale volkswoningbouwcomplexen in het Spaarndammerplantsoen in Amsterdam. Het werd in 1918 door Michel de Klerk ontworpen voor woningbouwvereniging Eigen Haard. Het gebouw is gebouwd in de stijl van de architectuurstroming ‘Amsterdamse School’.

Spaarndam 2, Amsterdam

MEER OVER DE AMSTERDAMSE SCHOOL

De bouwstijl ‘Amsterdamse school’ (sinds 1916) wordt getypeerd door het gebruik van expressieve en fantastische vormen, verwant aan het expressionisme. Kenmerkend is het gebruik van veel baksteen en de versieringen in de gevels.

LBP|SIGHT werkte al aan meerdere projecten die in Amsterdamse School-stijl gebouwd zijn, zoals Het Schip en De Dageraad.

Vakgebieden (1)

Medewerkers (1)

Adviseur Yip To
Yip
To
Adviseur bouwfysica