Installatiegeluid

Reduceren om hinder te voorkomen

Gebouwen beschikken over steeds meer soorten installaties. Denk aan mechanische ventilatie, luchtbehandelingskasten, airconditioning of een warmtepomp. Onze akoestische specialisten adviseren over het reduceren van installatiegeluid, zodat gebruikers van een gebouw geen geluidhinder ondervinden.

Een adviseur geluid onderzoekt installatiegeluid

MEER WETEN OVER INSTALLATIEGELUID?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

Verschillende soorten installaties

Het type installatie verschilt per gebouw. Denk aan mechanische ventilatie, cv-ketels en warmtepompen in woningen, liften in appartementsgebouwen en luchtbehandelingskasten en koeling in kantoren, scholen of ziekenhuizen. Op basis van metingen, berekeningen en beoordelingen, bepalen onze adviseurs welke akoestische voorzieningen er nodig zijn om installatiegeluid te beperken. Dat doen we vaak in samenwerking met de installatieadviseur.

Installatiegeluid en de omgeving

Om installatiegeluid te verminderen, adviseren we over oplossingen op gebouwniveau. Over welke vloeren en wanden moet een technische ruimte bijvoorbeeld beschikken? Daarbij werken onze adviseurs op het gebied van bouwakoestiek en geluid en trillingen nauw samen. Zo denken we ook mee over de opstelling van een installatie en de geluidoverdracht van een apparaat naar de omgeving.