Brandveiligheid in hoogbouw

We houden de brandveiligheidsrisico’s in hoge gebouwen laag

Hoge gebouwen brengen meer brandveiligheidsrisico’s met zich mee voor gebruikers, hulpdiensten en de directe omgeving. Daarom gelden er voor gebouwen hoger dan zeventig meter extra eisen. Brandveiligheidsinstallaties en Fire Safety Engineering spelen een belangrijke rol bij het realiseren van een goede brandveiligheid in hoogbouw.

Brandveiligheid in hoogbouw - ©Zwartlicht

MEER WETEN OVER BRANDVEILIGHEID IN HOOGBOUW?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

Brandveiligheidsrisico’s in hoogbouw

Natuurlijk is het in hoge gebouwen, zoals appartementencomplexen, zaak om het risico op brand zo klein mogelijk te houden. Mocht er onverhoopt toch brand uitbreken, dan wil je de omvang zo klein mogelijk houden. Dat kan bijvoorbeeld door het gebruik van sprinklerinstallaties. Maar ook door te zorgen dat hulpdiensten op tijd gealarmeerd worden en te zorgen dat zij de brand eenvoudig kunnen blussen.

Bij een grotere brand is er in hoge gebouwen sprake van relatief lange ontruimingstijden. Daarom moet een gebouw langer bestand zijn tegen brand. Verder moeten er voldoende robuuste vluchtwegen zijn, zodat ook mensen op de bovenste verdiepingen het gebouw kunnen verlaten. Onze adviseurs brandveiligheid adviseren je over al deze risico’s én de beste oplossingen.