Junior adviseur duurzaamheid

Ga jij bij ons aan de slag?

“Als junior adviseur duurzaamheid denk je mee over vraagstukken als klimaatadaptief, passief, circulair en natuurinclusief ontwerpen en bouwen. Zo draag je je steentje bij aan toekomstbestendige gebouwen die een positieve bijdrage leveren aan het klimaat en het milieu. Het leuke aan werken bij LBP|SIGHT is de diversiteit aan projecten en opdrachtgevers. De ene keer werk je aan een onderzoek naar circulair isolatiemateriaal, de andere keer aan een gebouw van puur hout. Onze opdrachtgevers hebben hoge duurzaamheidsambities, en wij helpen hen die waar te maken.” Jaanika Makara, junior adviseur bouwfysica en circulariteit

BEN JIJ KLAAR VOOR EEN VLIEGENDE START VAN JE CARRIÈRE?

Wil je werken aan actuele maatschappelijke thema’s in de bouw, zoals energiezuinige gebouwen, duurzaam materiaalgebruik, klimaatadaptatie en hittestress? En herken je jezelf in onderstaande eigenschappen? Misschien ben jij onze nieuwe junior adviseur duurzaamheid!

Je bent nieuwsgierig en leergierig

Als adviseur duurzaamheid werk je individueel en in teamverband aan verschillende soorten bouw- en renovatieprojecten door heel Nederland. Je neemt direct actief deel aan projecten van onze opdrachtgevers. Wij geloven namelijk dat je het meest leert in de praktijk. Daarom ga je aan de slag met berekeningen, schuif je aan bij overleggen met opdrachtgevers en werk je samen met je collega’s op het gebied van bouw, ruimte en milieu.

Je wilt je graag verder ontwikkelen

Thema’s als energie, materiaalgebruik, gezondheid en klimaatadaptatie zijn continu in ontwikkeling  en belangrijker dan ooit in de bouw. Jij volgt de nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen op de voet en vindt het leuk om je hierin te verdiepen én je kennis te delen met je collega’s en opdrachtgevers. Afhankelijk van je ervaring en interesses geven we je graag een hoop verantwoordelijkheid en vrijheid. Zo kun je een interessante én uitdagende baan creëren.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
Deel je motivatiebrief en cv met ons. 

JOUW WERK EN JOUW TOEKOMST

Als junior adviseur duurzaamheid werk je aan projecten met duurzaamheidsambities. Deze projecten – die ook verder gaan dan de wettelijke Bouwbesluiteisen – vragen om passende onderzoeken en berekeningen:

 • Je ondersteunt je medior en senior collega’s bij vraagstukken op het gebied van energie, duurzaamheid, daglicht en binnenmilieu, voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.
 • Je voert inspecties, berekeningen en beoordelingen uit, bijvoorbeeld op het gebied van BREEAM, WELL, BENG en MPG.
 • Je verwerkt je bevindingen en adviezen in heldere visieteksten, notities en rapportages.
 • Daarnaast bieden we je veel ruimte om je eigen ontwikkeling en functie vorm te geven.

Heb je ideeën om jezelf of ons bedrijf te verbeteren? Dan horen we die graag. We waarderen het als onze collega’s ondernemerschap tonen en kijken altijd wat mogelijk is.

JOUW EIGENSCHAPPEN EN KENMERKEN

 • Je bent opgeleid als ingenieur (TU/HBO), bij voorkeur op het gebied van bouwkunde en/of bouwfysica.
 • Je hebt een aantal jaar relevante werkervaring of staat te popelen om je eerste werkervaring op te doen.
 • Je hebt affiniteit met thema’s als duurzaamheid, energie en materiaalgebruik.
 • Je bent beschikbaar voor 32-40 uur per week.
 • Je bent handig met technische apparatuur en computerprogramma’s.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.

Voldoe je niet helemaal aan de functie-eisen, maar denk je wel te passen bij ons bedrijf? Of ben je op zoek naar een medior of senior functie op het gebied van duurzaamheid? Dan nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren.

IN WELK TEAM KOM JE TERECHT?

Jouw toekomstige afdeling bestaat uit drie vakgroepen: bouwakoestiek, brandveiligheid en bouwfysica. Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je onderdeel van een van deze vakgroepen – elk bestaande uit ongeveer tien collega’s. De sfeer binnen de vakgroepen is hecht, informeel en gericht op samenwerking. Elk team bestaat uit jonge enthousiastelingen en al even enthousiaste, ervaren collega’s. Wil je je ontwikkelen op meerdere vakgebieden? Of juist onderzoeken waar jouw passie ligt? Ook daarbij bieden we je alle ruimte en begeleiding.

Een greep uit de projecten van onze afdeling Bouw:

OVER LBP|SIGHT

LBP|SIGHT is een advies- en ingenieursbureau, actief op het gebied van bouw, ruimte en milieu. Onze vakgebieden omvatten bouwakoestiek, bouwfysica, brandveiligheid, duurzaamheid, energie, gebiedsontwikkeling, geluid en trillingen, milieu, rentmeesterij en ruimtelijke ordening.

Samen voor de leefomgeving: dat is onze missie. Daarom bundelen we de verschillende perspectieven en vaardigheden van collega’s, om samen te werken aan slimme, praktische en op maat gemaakte oplossingen. Altijd met een focus op onze huidige én toekomstige samenleving.

Onze kernwaarden zijn verweven in alles wat we doen:

 • Aandacht
 • Creativiteit
 • Verantwoordelijkheid

MEER WETEN? OF METEEN SOLLICITEREN?

Ben je enthousiast en wil je meer weten over deze functie of werken bij LBP|SIGHT? Neem dan contact op met Janneke van der Weerd.

Liever meteen solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv dan per mail naar onze officemanager Erika Knoop. Of dien je sollicitatie eenvoudig in via onderstaand formulier.

"*" indicates required fields

Max. file size: 64 MB.
Privacyverklaring*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures? Nee, dankjewel!