Janneke van der Weerd

Adviseur bouwfysica en duurzaamheid, vennoot

“Ik vind het belangrijk dat collega’s goed begeleid worden en zich snel thuis voelen.” 

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Ik adviseer opdrachtgevers op het gebied van bouwfysica, bouwakoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid. Dat doe ik het liefst bij projecten waarin verschillende uitdagende eisen en kaders samenkomen. Bijvoorbeeld als het gaat om bouwen op een zeer geluidbelaste locatie. Het is dan een uitdaging om te zorgen dat de gevel voldoet aan alle eisen op het gebied van geluid, brandveiligheid, daglicht en esthetica. Ik houd me veel bezig met stedelijke nieuwbouwinpassingen. Daarbij speelt duurzaamheid een grote rol. Ik adviseer over thema’s als natuurinclusief bouwen, waterberging en circulariteit. Verder ben ik gecertificeerd BREEAM-NL Expert Nieuwbouw en BREEAM-NL Expert Bestaande Bouw en Gebruik.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Als adviseur zit ik met verschillende partijen aan tafel. Van architect tot aannemer, constructeur en andere adviesbureaus. Elke partij heeft zijn eigen uitdagingen binnen een project. Ik vind het mooi om samen een zo goed mogelijk ontwerp tot stand te brengen, waarbij esthetiek, techniek, maakbaarheid en financiële haalbaarheid samenkomen. Ook binnen LBP|SIGHT speelt ‘samen’ een grote rol. We nemen veel jonge collega’s aan. Ik vind het belangrijk dat zij goed begeleid worden en zich snel thuis voelen. Op die manier voelen collega’s zich snel vrij genoeg om met nieuwe initiatieven te komen en zelfstandig voor opdrachtgevers aan de slag te gaan. Persoonlijke ontwikkeling staat bij mij hoog in het vaandel.”

Hoe ga je te werk?

“In projecten hanteer ik een integrale, meedenkende aanpak. Ik werk altijd met het doel van de opdrachtgever in mijn achterhoofd en kijk het liefst vooruit naar de stappen die we moeten zetten. Anderen omschrijven me als enthousiast, positief kritisch en oplossingsgericht. Ik heb veel aandacht voor collega’s en het sociale aspect van ons werk.”

Janneke van der Weerd