Abdulazem Hamadah

BIM-modelleur

“Het mooie aan BIM vind ik dat bouwprojecten tegenwoordig voor iedereen te begrijpen zijn.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Ik ben opgeleid als architect en behaalde mijn bachelor-diploma Architectuur aan Al-Baath University in Homs, Syrië. Na mijn studie heb ik gewerkt bij een architectenbureau en een designbedrijf. In deze functies werkte ik al veel met ARCHICAD, AutoCAD, Revit, BIM en 3D-printing. Als BIM-modelleur bij LBP|SIGHT houd ik me bezig met het modelleren van BIM- en informatiemodellen en met het inrichten van BIM-werkprocessen binnen LBP|SIGHT. Ik zorg ervoor dat onze adviezen op het gebied van bouwakoestiek, bouwfysica en brandveiligheid steeds meer geautomatiseerd kunnen worden. Daarbij werk ik nauw samen met collega’s. Ik help hen bijvoorbeeld om projecten beter te begrijpen. Als er iets onduidelijk is in een gebouwtekening dan bekijken we samen in 3D hoe het zit en waar bijvoorbeeld een brandwerende scheiding precies moet komen. Daarnaast help ik collega’s door hun adviezen – op basis van tekeningen – te modelleren en visualiseren met BIM.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Als kind was ik al dol op technologie. Ik vind het mooi dat er tegenwoordig zoveel mogelijk is dankzij BIM. Vroeger was je als architect of ingenieur vooral bezig met AutoCAD. Vandaag de dag moet je veel meer kennis hebben van data, BIM en de bijbehorende tools. Het mooie aan BIM vind ik dat bouwprojecten tegenwoordig voor iedereen te begrijpen zijn. Ook opdrachtgevers en andere partijen zien dankzij BIM direct hoe een gebouw eruit komt te zien en waar alle elementen zitten.”

Hoe ga je te werk?

“Ik ben een geduldig persoon en ben goed met techniek. En uiteraard heb ik veel kennis van BIM en 3D-tekenen. Ik kan goed informatie verzamelen en aan elkaar koppelen, dat helpt me in mijn werk als BIM-modelleur.”

Abdulazem Hamadah

Abdulazem Hamadah

Vakgebieden (1)