Advies- en ingenieursbureau LBP|SIGHT

Samen voor de leefomgeving

Wij zijn LBP|SIGHT: een onafhankelijk advies- en ingenieursbureau met ruim vijftig jaar ervaring. Wat we zoal doen? Berekenen, meten, onderzoeken, onderhandelen, inspecteren, beheren, taxeren. Kortom, alles om je te adviseren en ondersteunen op het gebied van bouw, ruimte en milieu. Dat doen we tijdens de ontwerpfase, ontwikkelfase, realisatiefase en beheerfase van projecten.

ONZE MISSIE

Een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving voor iedereen? Wij geloven dat het kan. De leefomgeving van de toekomst vraagt om een gezamenlijke aanpak van ontwerpers, uitvoerders, planologen, rentmeesters en bouwkundigen. Alleen samen kunnen we impact op de lange termijn realiseren. Als multidisciplinair advies- en ingenieursbureau bundelen we onze kennis en kunde over bouw, ruimte en milieu. Over stedelijk, landelijk en industrieel gebied. En over wetten, regels en de behoeften van gebruikers. Samen voor de leefomgeving: dát is onze kracht.

Branding LBP|SIGHT

ONZE WERKWIJZE

Met ruim honderd medewerkers hebben we alle expertises in huis om een totaaloplossing te bieden en zijn we toch klein genoeg voor een persoonlijke aanpak. We staan bekend om onze korte lijntjes. Bij ons zit je aan tafel met je eigen adviseur; dat praat namelijk wel zo makkelijk. Ben je op zoek naar persoonlijke aandacht en vlotte communicatie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Branding LBP|SIGHT

ONZE RODE DRAAD

Duurzaamheid is de rode draad in ons werk. We werken aan oplossingen volgens bestaande wetten en regels, met aandacht voor de snel veranderende leefomgeving. Klimaatadaptatie, optimaal ruimtegebruik en grondstoffenschaarste staan daarbij centraal. Om duurzame én praktische oplossingen te realiseren, denken we buiten de gebaande paden, gebruiken we ons gezond verstand en werken we alleen aan opdrachten waar we zelf achter staan.

Onze drie kernwaarden staan centraal in ons werk:

Aandacht | We bouwen aan onze relatie met jou als opdrachtgever en aan de ontwikkeling van onze mensen.

Creativiteit | We denken in mogelijkheden en gaan voor duurzame, passende en verrassende oplossingen.

Verantwoordelijkheid | We staan achter ons werk: we zijn integer en doelgericht.

Branding LBP|SIGHT

ONZE DIENSTEN

De vraagstukken op het gebied van bouw, ruimte en milieu worden steeds veelzijdiger. Vaak is een multidisciplinaire aanpak vereist. Onze adviseurs en specialisten op het gebied van bouwakoestiek, bouwfysica, brandveiligheid, duurzaamheid, energie, gebiedsontwikkeling, geluid en trillingen, milieu, projectregie, rentmeesterij en ruimtelijke ordening werken dan ook nauw samen. Van geluidonderzoek tot daglichtberekening. Van taxatie tot vergunningsaanvraag. En alles daar tussenin.

Branding LBP|SIGHT

ONZE GESCHIEDENIS

In 2010 sloegen twee Nederlandse advies- en ingenieursbureaus de handen ineen. Lichtveld Buis & Partners (LBP), opgericht in 1970 en gespecialiseerd in lawaaibestrijding, akoestiek, bouwfysica, milieu en ruimtelijke ordening. En SIGHT ruimte en milieu, opgericht in 1987 en een vooraanstaande adviseur op het gebied van ruimte en milieu. De reden? Zo hadden we nog meer slagkracht om grotere, complexere en multidisciplinaire projecten tot een succes te maken. LBP|SIGHT was geboren.