Advies- en ingenieursbureau LBP|SIGHT

Samen voor de leefomgeving

Wij zijn LBP|SIGHT: een onafhankelijk advies- en ingenieursbureau met ruim vijftig jaar ervaring. Wat we zoal doen? Berekenen, meten, onderzoeken, onderhandelen, inspecteren, beheren, taxeren. Kortom, alles om je te adviseren en ondersteunen op het gebied van bouw, ruimte en milieu. Dat doen we tijdens de ontwerpfase, ontwikkelfase, realisatiefase en beheerfase van projecten.

ONZE VISIE

Samen voor de leefomgeving 
In onze ideale toekomst woont en werkt iedereen in een veilige, gezonde en duurzame omgeving. Bedrijven, overheden, onderwijsinstanties en burgers werken allemaal samen om dat te bereiken.

LBP|SIGHT wil de brug slaan tussen deze partijen, met advies en ondersteuning op het gebied van bouw, ruimte en milieu. We vertalen technische kennis naar de praktijk en dragen bij aan de ontwikkeling van mensen, opdrachtgevers en de omgeving. Altijd met de huidige en toekomstige generaties in het achterhoofd.

Branding LBP|SIGHT

ONZE WERKWIJZE

Met ruim honderd medewerkers hebben we alle expertises in huis om een totaaloplossing te bieden en zijn we toch klein genoeg voor een persoonlijke aanpak. We staan bekend om onze korte lijntjes. Bij ons zit je aan tafel met je eigen adviseur; dat praat namelijk wel zo makkelijk. Ben je op zoek naar persoonlijke aandacht en vlotte communicatie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Branding LBP|SIGHT

ONZE RODE DRAAD

Duurzaamheid is de rode draad in ons werk. We werken aan oplossingen volgens bestaande wetten en regels, met aandacht voor de snel veranderende leefomgeving. Klimaatadaptatie, optimaal ruimtegebruik en grondstoffenschaarste staan daarbij centraal. Om duurzame én praktische oplossingen te realiseren, denken we buiten de gebaande paden, gebruiken we ons gezond verstand en werken we alleen aan opdrachten waar we zelf achter staan.

Onze drie kernwaarden staan centraal in ons werk:

Aandacht | We bouwen aan onze relatie met jou als opdrachtgever en aan de ontwikkeling van onze mensen.

Creativiteit | We denken in mogelijkheden en gaan voor duurzame, passende en verrassende oplossingen.

Verantwoordelijkheid | We staan achter ons werk: we zijn integer en doelgericht.

ONZE DIENSTEN

De vraagstukken op het gebied van bouw, ruimte en milieu worden steeds veelzijdiger. Vaak is een multidisciplinaire aanpak vereist. Onze adviseurs en specialisten op het gebied van bouwakoestiek, bouwfysica, brandveiligheid, duurzaamheid, energie, gebiedsontwikkeling, geluid en trillingen, milieu, projectregie, rentmeesterij en ruimtelijke ordening werken dan ook nauw samen. Van geluidonderzoek tot daglichtberekening. Van taxatie tot vergunningsaanvraag. En alles daar tussenin.

Branding LBP|SIGHT

ONZE GESCHIEDENIS

In 2010 sloegen twee Nederlandse advies- en ingenieursbureaus de handen ineen. Lichtveld Buis & Partners (LBP), opgericht in 1970 en gespecialiseerd in lawaaibestrijding, akoestiek, bouwfysica, milieu en ruimtelijke ordening. En SIGHT ruimte en milieu, opgericht in 1987 en een vooraanstaande adviseur op het gebied van ruimte en milieu. De reden? Zo hadden we nog meer slagkracht om grotere, complexere en multidisciplinaire projecten tot een succes te maken. LBP|SIGHT was geboren.

DIRECTIE

De directie van LBP|SIGHT wordt gevormd door Dirk-Jan Simons, vennoot en senior adviseur duurzaamheid, milieu en ruimte, Jeroen Vugts, vennoot en senior adviseur bouwakoestiek en bouwfysica, en Luc Schaap, vennoot en senior adviseur bouwfysica.