Projectregie

We nemen de zorg uit handen

Een project is een complex en omvangrijk geheel van wensen, belangen, afspraken, planningen en uitdagingen. Onze projectregisseurs nemen graag die zorg uit handen en voeren namens opdrachtgevers de regie over een project. Zo zorgen we ervoor dat je de mogelijkheid behoudt om het project bij te sturen.

Projectregie

MEER WETEN OVER PROJECTREGIE?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

De succesformule van projectregie

Projecten zijn meer dan alleen de som van een aantal inhoudelijke vraagstukken. Voor een succesvol eindresultaat is het niet alleen nodig om goede oplossingen te krijgen, maar ook om deze met elkaar te verbinden: projectregie.

Wij doen dit volgens het principe ‘succes = kwaliteit x acceptatie’. Het succes staat voor het geslaagde project, de kwaliteit voor onze inhoudelijke kennis en de acceptatie voor het vermogen van onze projectregisseurs om te verbinden.

Vaardigheden van de projectregisseur

Onze projectregisseurs beschikken over brede vaardigheden om een ontwikkelproces van begin tot eind succesvol te begeleiden. Ze hebben veel inhoudelijke kennis, tonen leiderschap, kunnen goed onderhandelen en hebben een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

De projectregisseur weet wanneer het tijd is om in actie te komen of wanneer het beter is om even rustig af te wachten. Hij leunt niet achterover in de regisseursstoel, maar denkt en werkt actief mee om tot een goede afronding van het project te komen.

Projecten waarbij de projectregisseur onmisbaar is

Door de brede expertise binnen ons bedrijf met alle ruimtelijke aspecten zijn onze projectregisseurs bij uitstek geschikt om projecten aan te sturen waarbij omgevingsfactoren aan de orde zijn, zoals milieu, geluid, natuur, bestemming, eigendommen en wet- en regelgeving.

Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een industrieel complex of een natuurontwikkelingsopgave, maar ook aan de reconstructie van een winkelgebied.

Zo’n project kan helemaal vastlopen, omdat het niet voldoet aan wet- of beleidsregels of omdat het in de omgeving allerlei reacties oproept. LBP|SIGHT heeft veel expertise over verschillende omgevingsrelevante vakgebieden in huis, die via de projectregisseur makkelijk en snel in het project zijn in te zetten.

Medewerkers (1)

Adviseur Frank Wulterkens
Frank
Wulterkens
Adviseur milieu en ruimtelijke ordening