Brandveiligheid

Passend advies voor elke brandende kwestie

Van nieuwbouw tot herbestemming en transformatie: brandveiligheid is een cruciaal thema in de bouw. Als adviesbureau in brandveiligheid combineren we wet- en regelgeving met praktisch advies. Dat doen we altijd met de gebruiker van het gebouw in het achterhoofd. Of het nu gaat om woningen, bedrijven of multifunctionele gebouwen.

Onze adviseurs kennen de wet- en regelgeving op het gebied van brandveiligheid als geen ander. We hebben jarenlange ervaring met het beoordelen van projecten en het adviseren van opdrachtgevers op basis van de bouwregelgeving. Ook zijn we betrokken bij de ontwikkeling van diverse brandveiligheidsnormen. En we zijn lid en medeoprichter van de Vereniging Van BrandveiligheidAdviseurs (VVBA).

Daarnaast werken we altijd vanuit een brandveiligheidsconcept. Daarin komen bouwkundige oplossingen, brandveiligheidsinstallaties en organisatorische maatregelen samen. Op basis van het toekomstige gebruik van een pand komen we samen met opdrachtgevers tot een gedegen gebouwontwerp. Ons streven? Een gebouw moet boven alles veilig zijn voor gebruikers. Is een pand namelijk veilig in de praktijk, dan voldoet het ook aan de brandveiligheidsregels op papier.

Witte ruimte met aandacht voor brandveiligheid, dankzij brandblussers en vluchtroutes

MEER WETEN OVER BRANDVEILIGHEID?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

Passend brandveiligheidsadvies van ontwerp tot uitvoer

Door slimme keuzes in het gebouwontwerp kun je het achteraf toepassen van dure brandveiligheidsvoorzieningen vaak voorkomen. Daarom staan we al vanaf de ontwerpfase voor je klaar met advies over brandveiligheid. Soms is het nodig om daarbij af te wijken van basisregels uit de bouwregelgeving. Bijvoorbeeld als het gaat om specifieke gebruikers van een gebouw, zoals ouderen. We denken met je mee over alternatieve, gelijkwaardige oplossingen. Ook kunnen we deze oplossingen – indien nodig – onderbouwen bij het bevoegd gezag, zoals de gemeente of de brandweer.

We helpen je graag om te voldoen aan de bouwregelgeving, bijvoorbeeld als het gaat om Fire Safety Engineering, brandveiligheidsinstallaties en brandveiligheidsinspecties. Ook voor brandveiligheidsadvies over bestaande bouw – bijvoorbeeld bij renovatie of herbestemming – en hoogbouw kun je bij ons terecht.

  • Gebouwen worden steeds complexer. Onze adviseurs staan voor je klaar bij de beoordeling en advisering in projecten, op basis van de bouwregelgeving en de brandveiligheidsnormen. Soms bieden de standaardeisen uit de bouwregelgeving geen uitkomst als het gaat om brandveiligheid. Onze specialisten in Fire Safety Engineering bekijken je vraagstuk daarom op een risicogerichte manier.

  • Een bestaand gebouw renoveren of transformeren? Dan ben je deels gebonden aan de bestaande gebouwstructuur. Ook moet de brandveiligheid voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit en eventuele bouwvergunningen die in het verleden zijn verleend. Onze adviseurs helpen je met brandveiligheidsadvies bij renovatie, transformatie en herbestemming van gebouwen.

  • Brandveiligheidsinstallaties bepalen samen met bouwkundige en organisatorische maatregelen het brandveiligheidsniveau van een gebouw. De keuze voor een type installatie verschilt per situatie. In ons advies kijken we naar het soort gebouw, de bouwkundige kenmerken, mogelijke risico’s en de gebruikers. Zo zorgen we dat brandveiligheidsinstallaties altijd een integraal onderdeel zijn van ons advies.

  • Een brandveilig ontwerp op papier betekent niet automatisch een brandveilig gebouw in de praktijk. Brandveiligheidscontroles en -inspecties zijn belangrijk om veiligheid te garanderen. Onze inspecteurs in brandveiligheid voeren inspecties uit tijdens de bouw én de gebruiksfase van het pand. Daarbij kijken we naar bouwkundige en installatietechnische aspecten. Het resultaat? Een helder verbeteradvies.

  • Hoge gebouwen brengen meer brandveiligheidsrisico’s met zich mee voor gebruikers, hulpdiensten en de directe omgeving. Daarom gelden er voor gebouwen hoger dan zeventig meter extra eisen. Brandveiligheidsinstallaties en Fire Safety Engineering spelen een belangrijke rol bij het realiseren van een goede brandveiligheid in hoogbouw.

Adviseurs (12)

Adviseur Emiel van Wassenaar
Emiel
van Wassenaar
Adviseur brandveiligheid, vennoot
Adviseur Bram Kersten
Bram
Kersten
Adviseur brandveiligheid
Adviseur Gérard van Oosteren
Gérard
van Oosteren
Adviseur brandveiligheid
Adviseur Sara van der Valk
Sara
van der Valk
Adviseur bouwfysica en brandveiligheid
Adviseur Siuhang Chan
Siuhang
Chan
Adviseur brandveiligheid
Adviseur Annelot Kreulen-Roos
Annelot
Kreulen-Roos
Adviseur brandveiligheid
Adviseur Sierd Tilma
Sierd
Tilma
Adviseur brandveiligheid
Adviseur Babette Mattheus
Babette
Mattheus
Adviseur brandveiligheid
Adviseur Jaco Verschoor
Jaco
Verschoor
Adviseur brandveiligheid
Adviseur Abdulazem Hamadah
Abdulazem
Hamadah
BIM-modelleur
Adviseur Amber Stiesri
Amber
Stiesri
Adviseur brandveiligheid
Adviseur Loïs Bregman
Loïs
Bregman
Adviseur brandveiligheid