Florence Brusse

Adviseur duurzaamheid

“Het mooie aan mijn functie is de combinatie tussen creativiteit en innovatie.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Ik ben werkzaam als adviseur duurzaamheid. In deze functie combineer ik mijn eerdere studie- en werkervaring. Zo heb ik de bachelor Bouwkunde afgerond aan de TU Delft. Daarna werkte ik een jaar bij ABN AMRO, als duurzaamheidsadviseur voor hun circulaire paviljoen Circl, voordat ik aan de slag ging met de master Sustainable Cities aan King’s College London. In Londen heb ik vervolgens ook gewerkt als Smart Buildings Analist bij WSP. Als adviseur duurzaamheid bij LBP|SIGHT benader ik het onderwerp duurzaamheid vanuit een bouwfysische achtergrond. Sommige opdrachtgevers zien door de bomen het bos niet meer qua regelgeving. Ik verdiep me in het onderwerp duurzaamheid en adviseer over alle belangrijke zaken in het bouwproces. Hierbij leg ik ook de verbinding tussen de afdeling Bouw en de afdeling Ruimte en milieu binnen LBP|SIGHT.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Mijn doel is duidelijk: de wereld een beetje beter achterlaten dan toen ik er binnenkwam. Het mooie aan mijn functie vind ik de combinatie tussen creativiteit en innovatie. Aan de ene kant ben ik strategisch en visionair bezig, bijvoorbeeld in het schrijven van adviezen en tenders. Aan de andere kant ben ik ook bezig met het maken van berekeningen, bijvoorbeeld op het gebied van MPG of BREEAM. Dat maakt het werk heel divers. Als duurzaamheidsadviseur ben je bovendien echt onderdeel van een bouwproces doordat je aan tafel zit met architecten, aannemers en ecologen. Dan ben je als adviseur de aangewezen persoon om het duurzame ontwerpadvies te bewaken.”

Hoe ga je te werk?

“Dankzij mijn studies ben ik technisch goed onderlegd en kan ik ingewikkelde onderwerpen begrijpelijk maken voor mensen met een minder technische achtergrond. Ik haal veel energie uit het helpen van anderen en ben positief ingesteld. Duurzaamheid is een veelomvattend begrip, en ik wil opdrachtgevers graag zo breed mogelijk adviseren. Daarbij denk ik graag in oplossingen, maar hanteer ik ook een kritische blik. Omdat ik heel gestructureerd ben, kan ik concepten duidelijk structureren en goed overbrengen op klanten. Helderheid en rust staan centraal in mijn adviezen.”

Avatar

Florence Brusse

Vakgebieden (1)