Hans Verduijn

Adviseur geluid en trillingen

“Ik ben nieuwsgierig en nauwkeurig; geluid en trillingen is voor mij een hele interessante uitdaging.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Als adviseur geluid en trillingen houd ik me onder andere bezig met het uitvoeren van trillingmetingen en -bewaking, laboratoriumonderzoek naar ventilatievoorzieningen, absorptiemetingen en metingen met betrekking tot gevelgeluidwering, lucht- en contactgeluidisolatie en installatiegeluid. Als specialist doe ik ook heel veel geluid- en trillingmetingen aan tramsporen.”

Waarom doe je dat zo graag?

“De combinatie van binnen en buiten werken maakt mijn werk heel afwisselend. Ook het vakgebied geluid en trillingen is nooit hetzelfde. Het is bijvoorbeeld vaak een uitdaging om de juiste geluidbron te vinden als deze niet bekend is. Ik houd me ook bezig met trillingen, laagfrequent geluid (onder 100 Hertz) en infrasoon geluid (onder 20 Hertz). Dit zijn zaken die door sommige mensen te horen of voelen zijn, en die voor ernstige gezondheidsklachten kunnen zorgen. Ik vind het belangrijk om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Het is daarbij niet alleen een uitdaging om de feitelijke bron te vinden, maar ook interessant om de klant – door middel van metingen – een goed advies en handvatten te geven. Zo kunnen trillingen of geluid gereduceerd worden en voorkom je schade of hinder.”

Hoe ga je te werk?

“In projecten ga ik doelgericht te werk met een pragmatische instelling. Ik ben nieuwsgierig en nauwkeurig, belangrijke eigenschappen als je je bezighoudt met geluid en trillingen. Verder ben ik flexibel: je weet van tevoren immers vaak niet in welke situatie je terechtkomt. Mijn doorzettingsvermogen, creativiteit en scherpzinnigheid zet ik in om de bron van geluid of trillingen te achterhalen. Deze eigenschappen horen bij mij en ik vind het fijn dat ik ze kan gebruiken in mijn werk.”

Hans Verduijn

Hans Verduijn