Huub Hijdra

Adviseur ruimtelijke ordening en milieu

“In projecten probeer ik mensen te verbinden en samen te werken vanuit ieders persoonlijke kracht.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Ik werk als adviseur ruimtelijke ordening en milieu, en ben vanuit mijn opleiding gespecialiseerd in duurzame gebiedsontwikkeling. Bij LBP|SIGHT word ik veel ingezet als projectleider of projectmedewerker voor verschillende opdrachtgevers. In die rol houd ik me onder andere bezig met het begeleiden en uitvoeren van omgevingsvergunningsaanvragen en -trajecten, het opstellen van MER-aanmeldingsnotities, het afnemen van milieu compliance-audits en het verzorgen van bijhorend (milieu)advies. Verder ben ik als voorzitter actief in de vakgroep Omgevingsrecht en Milieu en ga ik mij bezighouden met de voorbereiding op de Omgevingswet binnen onze organisatie.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Ik vind het een uitdaging om opdrachtgevers te ondersteunen bij ruimtelijke en milieu gerelateerde vraagstukken zoals omgevingsvergunningaanvragen. Het boeken van resultaten hierin en daarmee bijdragen aan de ontwikkeldoelen van opdrachtgevers geeft mij veel voldoening.”

Hoe ga je te werk?

“Anderen omschrijven me als communicatief vaardig, analytisch, strategisch en leergierig. Ik ben daarnaast een echte aanpakker. In projecten probeer ik mensen te verbinden en samen te werken vanuit ieders persoonlijke kracht, bijvoorbeeld bij advies over de invulling van ruimtelijke vraagstukken. Ik heb veel affiniteit met proces-, project- en omgevingsmanagement.”

Huub Hijdra

Huub Hijdra