Jorinde Bijpost

Adviseur bouwakoestiek

“Ik vind het leuk om te zien dat projecten die starten op papier, uiteindelijk resulteren in tastbare gebouwen.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Na mijn masters in bouwfysica en architectuur aan de TU Eindhoven en een post-HBO milieugeluid heb ik meerdere jaren werkervaring opgedaan als adviseur bouwfysica. Intussen ben ik BENG-gecertificeerd projectleider bouwfysica, akoestiek en brandveiligheid bij LBP|SIGHT – een functie waarin ik met een integrale blik naar gebouwen kijk.“

Waarom doe je dat zo graag?

“Ik vind het leuk om te zien dat projecten die starten op papier, uiteindelijk resulteren in tastbare gebouwen. In de projecten die ik doe kan ik bovendien mijn technische kennis combineren met mijn creativiteit. Die mix spreekt me erg aan – net als het feit dat het werk als projectleider bouwfysica vraagt om een grote mate van zelfstandigheid. Dat past bij mij!”

Hoe ga je te werk?

“Mensen omschrijven mij als goed georganiseerd en samenwerkend. Vanuit mijn integrale blik houd ik rekening met alle aspecten van een gebouwontwerp. Daarnaast ben ik goed in het vertalen van technische inhoud naar begrijpelijke taal. Zo probeer ik alle betrokken partijen mee te nemen in het nut en de noodzaak van bouwfysische aspecten. Tegelijkertijd streef ik ernaar om samen met de opdrachtgever, de architect en de installatie-adviseur te komen tot een gedragen gebouwontwerp.”

Jorinde Bijpost

Jorinde Bijpost