Kaj Tyszka

Adviseur bouwakoestiek

“Ik vind het interessant om ingewikkelde materie over akoestiek te vertalen naar wat het concreet betekent voor een bouwproject.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Ik heb een opleiding gevolgd tot Pro Audio & Recording Engineer en heb veel ervaring als akoestisch adviseur en projectleider. Bij LBP|SIGHT houd ik me vooral bezig met geluidonderzoeken op locatie. Zo doe ik onderzoek naar de interne geluidisolatie in woningen of bedrijfspanden en geef ik advies over bouwkundige oplossingen en ontwerpkeuzes. Dat doe ik met name bij renovatieprojecten. Ook voer ik metingen en berekeningen uit omtrent de geluidwering van gevels en adviseer ik over het reduceren van installatiegeluid.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Het leukst aan mijn werk vind ik het fungeren als spil tussen verschillende partijen, zoals gemeenten, aannemers en opdrachtgevers. Het vakgebied bouwakoestiek kan ingewikkeld zijn; vaak worden er eisen gesteld die lastig te begrijpen zijn voor bijvoorbeeld een aannemer of gebouwgebruiker. Ik vind het interessant om deze ingewikkelde materie te vertalen naar wat het concreet betekent voor een bouwproject, en de verwachtingen van betrokkenen goed te managen.”

Hoe ga je te werk?

“Als adviseur ben ik sociaal en kan ik goed contacten leggen. Ik heb altijd in functies gewerkt waarbij ik schakelde tussen verschillende lagen in een organisatie of de maatschappij. Daardoor kan ik het decorum binnen een project goed aanvoelen. Verder sta ik bekend om mijn proactieve en pragmatische aanpak. In mijn werk richt ik me altijd op wat iemand echt wil en vraagt, om dat vervolgens te vertalen naar mijn eigen werkzaamheden.”

Kaj Tyszka

Kaj Tyszka

Vakgebieden (1)