Lara Valstar

Adviseur duurzaamheid

“Ik vind het interessant om de thema’s duurzaamheid en dataverzameling te combineren” 

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Na een bachelor Industrieel Product Ontwerpen en een duale master Sustainable Materials Engineering, ging ik aan de slag als adviseur duurzaamheid bij LBP|SIGHT. Het eerste jaar van mijn master was vrij technisch van aard en stond in het teken van materiaalkunde. Het tweede jaar ging vooral over recycling en circulariteit. Al deze kennis combineer ik in mijn functie als adviseur bij LBP|SIGHT. Ik houd me voornamelijk bezig met levenscyclusanalyses (LCA’s) en de bijbehorende berekeningen.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Duurzaamheid is voor mij een heel belangrijk thema. Ik vind het interessant om dit onderwerp te combineren met dataverzameling. Bovendien geloof ik in het maken van onderbouwde keuzes en dat kan heel goed met LCA’s. Wat me aantrekt in LBP|SIGHT is dat het een sympathiek, laagdrempelig bedrijf is met hele open medewerkers.”

Hoe ga je te werk?

“Ik ben enthousiast en positief ingesteld. Dankzij mijn analytisch vermogen ben ik in staat om grote hoeveelheden data goed te overzien. Verder ben ik ervan overtuigd dat er voor elk probleem altijd een oplossing te vinden is.”

Lara Valstar

Lara Valstar

Vakgebieden (1)