Lars van Diete

Adviseur geluid en trillingen

“Ik vind het belangrijk dat opdrachtgevers mijn advies makkelijk in de praktijk kunnen toepassen.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Met een diploma Werktuigbouwkunde van de Hogeschool Utrecht op zak, werk ik inmiddels als adviseur geluid en trillingen bij LBP|SIGHT. Ik werk veel voor industriële bedrijven die te maken hebben met geluid van machines en installaties. Afhankelijk van de vraag van de klant, inventariseer ik samen met collega’s de bedrijfssituatie. Welke werkzaamheden vinden er plaats en hoe lang? Welke machines worden er gebruikt? Vervolgens maken we een plan en meten we de geluidbronnen op de locatie. Ik houd me ook bezig met het maken van rekenmodellen en het toetsen van de informatie uit die modellen aan de wet- en regelgeving. Uiteindelijk schrijven we een helder advies voor de opdrachtgever.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Ik ben al mijn hele leven bezig met muziek. Zo hebben ik jarenlang gedrumd en ben ik op dit moment druk met muziekproductie. Een baan waarin ik het thema geluid kan combineren met mijn technische, werktuigbouwkundige achtergrond is voor mij ideaal. Daarnaast is de bouwsector een hele interessante. Nederland raakt steeds voller en je ziet dat er daarom dicht op elkaar gebouwd wordt. Qua geluid moet je daardoor steeds meer de grenzen opzoeken van wat wel en niet kan. Dat maakt mijn werk heel uitdagend.”

Hoe ga je te werk?

“Het interessante aan mijn baan is dat je vooraan in het proces werkt. Ik vind het interessant om het probleem achter de vraag te onderzoeken en ben heel oplossingsgericht. Als adviseur ben ik praktisch ingesteld: ik vind het belangrijk dat opdrachtgevers mijn advies makkelijk in de praktijk kunnen toepassen. En dankzij mijn rustige, sociale karakter ben ik hopelijk een goed aanspreekpunt voor onze verschillende klanten.”

Lars van Diete

Lars van Diete

Vakgebieden (1)