Marleen Bekooij

Adviseur milieu

“Ik kijk graag naar het totaalplaatje: hoe maken we de wereld duurzamer?”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Als adviseur milieu ondersteun en adviseer ik onze collega’s van de vakgroep ruimte en milieu. Bijvoorbeeld als het gaat om vergunningsaanvragen, milieumanagement en ISO-certificering. Ik heb een achtergrond in milieukunde gericht op steden, met een focus op de technische kant. Denk aan de techniek achter waterzuiveringssystemen, energiesystemen, het klimaatneutraal maken van huizen. Die kennis pas ik ook toe in mijn werk als trainee.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Tijdens mijn master Urban Environmental Management aan de Wageningen Universiteit hield ik me bezig met het analyseren en oplossen van duurzaamheids- en milieuvraagstukken in stedelijke gebieden. Ik vind het heel interessant om daarbij naar het totaalplaatje te kijken: hoe kunnen we de wereld duurzamer maken en wat is duurzaamheid eigenlijk? Als trainee heb ik de kans om mee te werken op uiteenlopende projecten op het gebied van duurzaamheid en milieu.”

Hoe ga je te werk?

“Ik ben goed in systeemdenken en wil grondig te werk gaan. Ik vind het leuk om zaken uit te vogelen en nauwkeurig en precies te werk te gaan. Daarnaast ben ik een positief ingestelde, enthousiaste en flexibele speler binnen een team. Ik pas me makkelijk aan en dat is handig als je als trainee op veel verschillende projecten werkt.”

Marleen Bekooij

Marleen Bekooij