Paul van Esdonk

Adviseur duurzaamheid

“Als adviseur kan ik veel verschillende bedrijven helpen verduurzamen.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Na een bachelor Technische Innovatiewetenschappen en een master Sustainable Energy Technology – met een specialisatie in biomassa – aan de TU Eindhoven, heb ik eerst gewerkt bij een afvalverwerkingsbedrijf. Het doel van mijn afdeling was het bestaande afvalverwerkingssysteem verduurzamen, met name de verbrandingsinstallaties. Daarna ging ik aan de slag bij LBP|SIGHT. Hier houd ik me bezig met advies over materiaalgebruik en energie. Daarbij richt ik me onder andere op levenscyclusanalyses (LCA’s) van verschillende type bouwmaterialen en advies over energiescans.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Op de middelbare school bedacht ik dat ik de wereld wilde verbeteren en verduurzamen. Als adviseur bij LBP|SIGHT kan ik veel verschillende bedrijven hierbij ondersteunen. Ik word blij als ik gedegen adviezen kan maken die de klant eenvoudig over kan nemen. Ook vind ik het leuk om met nieuwe technieken te werken.”

Hoe ga je te werk?

“Ik ben inhoudelijk en analytisch sterk. Dat vind ik ook zo interessant aan een adviesbureau als LBP|SIGHT: iedereen is heel erg gericht op de inhoud. Puzzelen en nieuwe dingen uitzoeken vind ik leuk, daardoor blijft ik continu nieuwe kennis opdoen. Tot slot kan ik goed luisteren, een belangrijke eigenschap voor een adviseur.”

Paul van Esdonk

Paul van Esdonk

Vakgebieden (1)