Pien Schravesande

Adviseur bouwakoestiek

“Als adviseur kijk ik naar het gezonde gebruik van een ruimte en denk ik vanuit de gebruiker.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Na mijn studie Bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam en een stage bij een bouwfysicabureau kwam ik bij LBP|SIGHT terecht. Eerst als stagiaire en inmiddels als adviseur bouwakoestiek. Ik houd me bezig met het uitvoeren en uitwerken van akoestische metingen. Dat doe ik in verschillende omgevingen, maar mijn focus ligt op zwembaden. Tijdens mijn afstudeerstage bij LBP|SIGHT deed ik onderzoek naar de invloed van de nagalmtijd op de akoestische beleving van de voornaamste gebruikers in zwembaden.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Ik vind het heel interessant om te kijken naar de effecten van akoestiek, bijvoorbeeld nagalmtijd, op de gezondheid van mensen. Dat geldt voor zwembaden, maar ook breder. Zo is er steeds meer aandacht voor de gezondheid en het welzijn van gebouwgebruikers, bijvoorbeeld in kantoren.”

Hoe ga je te werk?

“Een van mijn grote passies is zwemmen. Ik vind het belangrijk om mijn ervaring als gebruiker mee te nemen in mijn advieswerk, zowel bij zwembaden als andere projecten. Als adviseur is het mijn taak te kijken naar gezond gebruik van een ruimte, naast de financiële en technische aspecten.”

Pien Schravesande

Vakgebieden (1)