Pieter Groot Bramel

Adviseur bouwfysica

“Ik weet hoe belangrijk het is om naar elkaar te blijven luisteren.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Tijdens en na mijn studie Aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht werkte ik bij een IT-bedrijf dat zich met name bezighoudt met omgevingsdata, sensornetwerken en Bodemkundige Informatie Systemen (BIS). Ik groeide door naar Business Developer en Programmamanager Data. Na mijn sabbatical ben ik nu aan de slag als adviseur bouwfysica bij LBP|SIGHT. Ik houd me onder andere bezig met de energieprestaties van woningen, luchtdichtheidsmetingen en GPR Gebouw-controlemetingen. Verder probeer ik vanuit mijn IT-achtergrond ook mee te denken over automatisering en digitalisering binnen ons bedrijf.”

Waarom doe je dat zo graag?

“De IT-wereld is interessant vanwege het innovatieve karakter, maar het blijft vrij abstract. In mijn huidige rol kan ik theorie en praktijk goed met elkaar combineren. Het is een uitdaging om in ons land zoveel mogelijk comfortabele, betaalbare én duurzame woningen te creëren. Als bouwfysisch adviseur wil ik vooral mijn steentje bijdragen aan de energietransitie. Daarom volgde ik tijdens mijn sabbatical ook de training tot Energieprestatieadviseur (EPA). Ik vind het prettig dat LBP|SIGHT zo’n breed bedrijf is met veel verschillende disciplines, dat sluit aan bij mijn eigen brede interesse.”

Hoe ga je te werk?

“Ik kan goed overzicht houden en in- en uitzoomen op een project. Daardoor zie ik dingen vaak in een groter plaatje. Vanuit mijn brede interesse ben ik ook heel nieuwsgierig. Als een klant met een vraag bij ons aanklopt, vraag ik altijd door. Ik houd niet van de ‘u vraagt, wij draaien’-aanpak. Omdat ik ook op politiek vlak actief ben, weet ik hoe belangrijk het is om naar elkaar te blijven luisteren. Ik voel goed aan welke aanpak vereist is bij bijvoorbeeld opdrachtgevers of omwonenden van een project.”

Pieter Groot Bramel

Pieter Groot Bramel

Vakgebieden (1)