Samuel Blaak

Adviseur geluid en trillingen

“Werken met geluid en trillingen is interessant omdat het concreet is, terwijl er nog steeds fysische aspecten aan ten grondslag liggen.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Na mijn bacheloropleiding Technische Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en een master Applied Physics, ging ik in 2019 aan de slag bij LBP|SIGHT. Ik houd me bezig met metingen en berekeningen op het gebied van geluid en trillingen. Soms doe ik geluidmetingen op locatie bij een klant, soms stel ik een akoestisch-rekenmodel op of doe ik een berekening met de hand. Aan de hand van de meet- en rekenresultaten maak ik de situatie inzichtelijk en beschrijf ik welke maatregelen de opdrachtgever moet nemen om de situatie te verbeteren. Sinds 2020 verdiep ik me ook in het gebruik van de modelleersoftware COMSOL, voor toepassing bij geluidberekeningen in complexere situaties.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Op de universiteit leerde ik veel over de kleine deeltjes waaruit materialen zijn opgebouwd. Na het afronden van mijn master wilde ik eigenlijk met iets concreters aan de slag. Werken met geluid en trillingen vind ik leuk én interessant omdat het concreet is, terwijl er nog steeds fysische aspecten aan ten grondslag liggen. De projecten voor onze opdrachtgevers zijn gevarieerd, geen enkele situatie is precies hetzelfde. Verder zijn de werkzaamheden ook afwisselend; ik ben lang niet altijd achter mijn bureau aan het werk.”

Hoe ga je te werk?

“Mijn werkwijze kenmerkt zich door mijn gedrevenheid en leergierigheid op het gebied van geluid van gebouwinstallatie en industrie- en bedrijfslawaai. Ik ben efficiënt, flexibel en ga geen uitdaging uit de weg. Verder ben ik zorgvuldig in mijn werk en heb ik een goed analytisch vermogen, waardoor ik dingen snel kan begrijpen. Ik vind het leuk om situaties met geluid- of trillinghinder te verbeteren, zeker als de oplossing niet meteen voor de hand ligt.”

Samuel Blaak

Samuel Blaak

06-23621267
s.blaak@lbpsight.nl
LinkedIn

Vakgebieden (1)