Sterre de Haas

Adviseur ruimtelijke ordening

“Ik vind het mooi om te zien hoe we bedrijven helpen duurzame(re) stappen te zetten.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Na mijn bachelor Aardwetenschappen en de master Water Science and Management aan de Universiteit Utrecht, ging ik aan de slag als adviseur bij LBP|SIGHT. Ik houd me voornamelijk bezig met ruimtelijke ordening en vergunningen. Denk hierbij aan het regelen van milieuvergunningen voor opdrachtgevers, inclusief de bijbehorende rapporten en aanmeldnotities. Ook ondersteun ik onze rentmeesters bij watervraagstukken van bijvoorbeeld landgoederen. Vanuit mijn studieachtergrond en mijn masteronderzoek naar het effect van peilaanpassingen in poldergebieden vind ik het leuk om bij te dragen in dit onderwerp. Tot slot hoop ik me – met de nieuwe Omgevingswet in het vooruitzicht – ook meer te gaan verdiepen in de participatiekant van vergunningverlening.”

Waarom doe je dat zo graag?

“LBP|SIGHT is een breed bureau qua expertise. We werken voor hele diverse bedrijven; van startups tot multinationals en van musea tot industrie. Ik vind het mooi om te zien hoe we bedrijven helpen duurzame(re) stappen te zetten. Als ik in een land ben waar milieuvergunningen niet bestaan of niet gecontroleerd worden, dan waardeer ik ons werk extra. Soms is het een uitdaging om de activiteiten van nieuwe, innovatieve bedrijven in te passen in bestaande wetgeving en bestemmingsplannen. Dit zie ik als een leuke uitdaging. Verder biedt LBP|SIGHT me de mogelijkheid om naast vergunningverlening ook te werken aan watervraagstukken; zo kan ik mijn eigen ontwikkeling vormgeven.”

Hoe ga je te werk?

“Ik heb een open en enthousiaste houding en kan goed oplossingsgericht denken, mede dankzij de brede kennis uit mijn studie en stages. Anderen omschrijven me verder als leergierig, en goed in luisteren en doorvragen.”

Sterre de Haas

Sterre de Haas