19 september 2021

Een inkijk in het werk van onze projectondersteuning

Het redigeren van stukken, financiële evaluaties maken, offertedocumenten voorbereiden.. Het is slechts een greep uit de werkzaamheden die horen bij de functie van projectondersteuner bij LBP|SIGHT, aldus Geertrude Overbeek. Samen met een aantal collega-projectondersteuners ontzorgt ze de adviseurs die werkzaam zijn op het gebied van ruimte en milieu. “Maar voor het uitvoeren van mijn werk zit ik niet alleen achter mijn bureau, hoor!”

Net als onze adviseurs komt Geertrude namelijk regelmatig op locatie bij opdrachtgevers, bijvoorbeeld om te ondersteunen bij metingen. Dit doet ze specifiek voor de adviseurs die zich bezighouden met geluid en trillingen. Denk bij dit vakgebied bijvoorbeeld aan het assisteren bij het meten van geluid en trillingen veroorzaakt door treinen, trams of wegverkeer.

Inkijkje werk projectondersteuning

MEER WETEN?
Neem contact op met een van onze adviseurs.

ASSISTENTIE OP LOCATIE

“Zo ga ik weleens mee naar metingen voor een groot vervoersbedrijf, een opdrachtgever waar we al jaren voor werken. Dan assisteer ik op allerlei manieren. Wanneer we op een drukke locatie meten, dan kijk, denk en schrijf ik mee. Maar ik ben ook dikwijls de vraagbaak voor bewoners en voorbijgangers. Dan kan de adviseur ongestoord meten – iets wat veel concentratie vergt.” Op zulke momenten blijken mensen toch heel nieuwsgierig en stellen geregeld vragen. Geertrude vervolgt lachend: “Zo kreeg ik onlangs tijdens een meting de vraag van een bewoner of we corona aan het meten waren.”

EEN HECHT TEAM MET DE ADVISEUR

Binnen dit type projecten vormt Geertrude een hecht team met specifiek twee adviseurs. “Komt er bijvoorbeeld een offerteaanvraag van het vervoersbedrijf binnen? Dan stellen we vaak samen de offerte op: ik ken de wensen van de opdrachtgever en weet daarnaast hoeveel metingen wij in een bepaalde periode kunnen verrichten.” Ook bij het rapporteren na een meting zorgt Geertrude op basis van de inhoudelijke input van de adviseur voor een goede opzet van de tekst. “Tot slot wikkel ik het financiële gedeelte af en ben zo van begin tot eind betrokken bij het proces. Dat maakt mijn werk extra leuk.”

OOK INFORMEEL BIJ DE OPDRACHTGEVER OP BEZOEK

Enthousiast vertelt Geertrude ook over de jaarlijkse informele werkbezoeken. Dan gaan adviseurs en projectondersteuners op bezoek bij een opdrachtgever en krijgen dan een rondleiding door het bedrijf. “Zo waren we eens naar een museum en hebben een uur lang gepraat over wat we zagen in een schilderij en welke betekenis eenieder eraan koppelde. Leuk om collega’s zo op een andere manier te leren kennen.”

Adviseurs (1)

Adviseur Geertrude Overbeek
Geertrude
Overbeek
Projectondersteuner