Stadhuis Utrecht weer open na renovatie

03-06-2019

Onlangs is het stadhuis van Utrecht heropend na een renovatie. De buitenkant en de binnenkant van het monumentale gebouw in het hart van de Domstad kregen een flinke opknapbeurt. Ook is het pand duurzamer gemaakt. Onze adviseur Michiel Verrips – die zelf trouwde in dit stadhuis – adviseerde bij de renovatie over de ruimteakoestiek in de stadhuishal, de trouwzalen en de raadzaal.

Lees verder

Stadhuis Utrecht weer open na renovatie
Stadhuis Utrecht weer open na renovatie
Stadhuis Utrecht weer open na renovatie
Stadhuis Utrecht weer open na renovatie

WARM HART VOOR EEN BIJZONDER PAND

We waren betrokken bij de renovatie vanaf de ontwerpfase in september 2016 tot en met de uitvoeringsfase. “Voor mij was het heel speciaal om als adviseur een bijdrage te mogen leveren aan de renovatie van zo’n bijzonder pand. Als Utrechter draag ik Utrecht en het stadhuis een warm hart toe. Ik vond het helemaal bijzonder omdat ik zelf getrouwd ben in de kleine trouwzaal van het stadhuis.”

NAGALMTIJD EN SPRAAKVERSTAANBAARHEID

We gaven allround akoestisch advies over de akoestiek in verschillende ruimtes. We deden geluidmetingen naar bijvoorbeeld nagalmtijd en spraakverstaanbaarheid in de oude situatie. Met die resultaten stelden we adviezen en richtlijnen op om de akoestiek in verschillende ruimtes te verbeteren. En dat is gelukt!

DE STADHUISHAL: VAN ECHOPUT NAAR BRUIKBARE RUIMTE

De hal van het stadhuis was een echoput die eigenlijk voor geen enkel gebruik goed geschikt was. Door het aanbrengen van een akoestisch plafond en panelen aan de wanden is de bruikbaarheid van deze ruimte enorm toegenomen. De zaal is nu geschikt voor bijeenkomsten, lezingen en kleine concerten. Ook de trouwzalen en de raadszaal werden akoestisch verbeterd.

UTEREG ME STADJE

Burgemeester Jan van Zanen opende het gerenoveerde stadhuis officieel op 9 mei 2019. Michiel was bij de heropening aanwezig. “Het stadhuis is erg mooi geworden. Het heeft ook een open uitstraling zo met de ingang aan de grachtzijde. Het was leuk om bij de opening de mensen te zien die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Er is mooi werk geleverd, chapeau! En geweldig dat ‘Utereg me stadje’ van Herman Berkien gespeeld werd bij de opening.”