Michiel Verrips

Adviseur bouwakoestiek

“Het is mooi om te zien hoe dingen worden gebouwd en daar je advies op te baseren. Zo breng ik papier en praktijk dichter bij elkaar.”

Wat doe je bij LBP|SIGHT?

“Als adviseur bouwakoestiek houd ik me bezig met geluid in gebouwen en geluid van gebouwen naar de omgeving. Ik heb een brede akoestische kennis, maar geluidisolatie, ruimteakoestiek en installatiegeluid zijn mijn specialismen. Regelmatig werk ik aan klachtenonderzoeken over het geluid in en rondom woningen of kantoren. Ik ga in gesprek met de betrokkenen, voer metingen uit op locatie en geef praktisch advies over de beste oplossing. Daarbij ben ik altijd onafhankelijk, of ik nu werk voor een bewoner, aannemer of ontwikkelaar. Verder schakelen de Raad van Arbitrage in bouwgeschillen (RvA) en de Geschillencommissie Garantiewoningen me regelmatig in als onafhankelijk deskundige.”

Waarom doe je dat zo graag?

“Ik wil niet alleen controleren op het naleven van regels. Een goed advies kenmerkt zich juist door een eigen inbreng en visie van de adviseur. Daarvoor overleg ik regelmatig met teamgenoten, collega’s van andere vakgebieden en externe specialisten. Zo adviseer ik de opdrachtgever altijd wat in mijn ogen de beste oplossing is. Bijvoorbeeld als het gaat om monumenten. Ik adviseerde onder andere bij de renovatie van de monumentale stadhuizen van Utrecht en Rotterdam. Daarbij moet je een zo goed mogelijke oplossing vinden binnen de kaders van bijvoorbeeld de monumentenzorg. Een mooie uitdaging. Het interessante aan mijn werk vind ik verder dat ik regelmatig in de praktijk en op de bouw werk. Het is mooi om mee te denken met een aannemer, te zien hoe dingen worden gebouwd en daar je advies op te baseren. Zo breng ik papier en praktijk dichter bij elkaar.”

Hoe ga je te werk?

“Ik ben oplossingsgericht en kan me goed verplaatsen in anderen. Dat is belangrijk als je werkt aan klachtenonderzoeken. Ik zorg ervoor dat mensen zich begrepen voelen. Ook intern, waar ik een coördinerende rol vervul en regelmatig nieuwe collega’s begeleid en opleid.”

Michiel Verrips

Michiel Verrips

Vakgebieden (1)